Τραιφλ Μους Σοκολάτας!

Τραιφλ Μους Σοκολάτας!

ΤΡΑΙΦΛ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αυτό το γλυκό, θα το συναρμολογήσουμε σε επίπεδα, μέσα σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ.

Η σειρά που θα ακολουθήσουμε για την συναρμολόγηση είναι, σιροπιασμένο παντεσπάνι μους σοκολάτα σαντιγί καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Η προτεραιότητα που θα δώσουμε για να το φτιάξουμε είναι…

1. Θα κόψουμε το παντεσπάνι σε ακανόνιστα κομμάτια, θα το βάλουμε σε ένα μπολ, θα το σιροπιάσουμε με το χλιαρό σιρόπι και θα το αφήσουμε στην άκρη.

2. Θα καβουρντίσουμε τα αμύγδαλα και θα τα αφήσουμε στην άκρη να κρυώνουν.

3. Θα ετοιμάσουμε την μους και θα την βάλουμε στο ψυγείο.

4. Θα φτιάξουμε την σαντιγί και θα την βάλουμε στο ψυγείο.

5. Θα θρυμματίσουμε τα αμύγδαλα.

Αρχίζουμε την συναρμολόγηση, τοποθετώντας αρχικά την μισή ποσότητα από το σιροπιασμένο παντεσπάνι, του απλώνουμε από πάνω την μισή ποσότητα της μους, την μισή ποσότητα της σαντιγί και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια, με την μισή ποσότητα, από τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μισό γλυκό.

Υλικά,

1 έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτα από το Super Market

Για το σιρόπι,

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

Βανίλια

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Για την μους σοκολάτα,

½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο (Είναι το ½ από 1 πακέτο βούτυρο των 250γραμμ.)

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

6 κρόκους αβγών

6 ασπράδια αβγών

200γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

½ φλιτζάνι ζάχαρη

Ελαχιστότατο αλατάκι

Βανίλια

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Για την σαντιγί,

750 γραμμ. κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας φουσκωτές ζάχαρη άχνη

Βανίλια

Για το γαρνίρισμα,

2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα λευκά ωμά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το σιρόπι,

1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. (Ο χρόνος θα μετρήσει από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει).

2. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνουμε την βανίλια, το κονιάκ, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να γίνει χλιαρό.

Για την μους σοκολάτα,

1. Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.

2. Λειώνουμε τη σοκολάτα σε ένα τηγανάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και την αφήνουμε να κρυώσει. Κατά διαστήματα την ανακατεύουμε, για να μη μας κάνει κρούστα.

3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει άσπρο και αφράτο.

4. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.

5. Τέλος, ρίχνουμε λίγη-λίγη την λιωμένη σοκολάτα και το κονιάκ.

6. Σε ένα καθαρό μπολ, με το μιξεράκια χειρός και σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με ελάχιστο αλατάκι, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τμηματικά το ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε να τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά ακόμα, για να δέσει η μαρέγκα και να γυαλίσει.

7. Αδειάζουμε την μισή μαρέγκα στο μίγμα με τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

8. Βάζουμε για λίγο το μπολ με την μους στο ψυγείο για να σφίξει.

Για την σαντιγί,

1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει ελαφριά αφράτη σαντιγί και προσθέτουμε την ζάχαρη με την βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα για να πήξει τόσο, όσο χρειάζεται για να στέκεται.

Για τα αμύγδαλα,

1. Θα τα βάλουμε σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς λάδι και θα τα καβουρντίσουμε ανακατεύοντας τα συνέχεια, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

2. Όταν κρυώσουν, θα τα βάλουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ και θα τα θρυμματίσουμε.

Ανθή Λαμπίρη