Bελουτέ σούπα από σπαράγγια.,αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού και φρέσκα κρουτόν με αρωματικό λάδι

Bελουτέ σούπα από σπαράγγια.,αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού και φρέσκα κρουτόν με αρωματικό λάδι

Μία υπέροχη και διαφορετική πρόταση για σούπα, που θα μπορούσε να  προσφθερθεί και ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι μας.

 

Υλικά 4 άτομα

500Γρ. πράσινα σπαράγγια

1 κ. γλ. βούτυρο.

1 κρεμμύδι μικρό

1 κ. σ. αλεύρι

200 ml γάλα 1,5%

500ml  ζωμό κότας

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο φρέσκο μυρωνι η μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το κάτω μέρος αρκετά καλά, τα πράσινα σπαράγγια δεν θέλουν καθάρισμα. Κόβουμε και το επάνω μέρος , την κορυφή και τις βάζουμε στην άκρη.Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομματάκια ½ – 1 cm
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι που το έχουμε κόψει σε κομματάκια να σοταριστεί. Ρίχνουμε και τα σπαράγγια ( τις κορυφές δεν τις βάζουμε τώρα αλλά μετά στο τέλος ) και αφήνουμε να σoταριστούν και αυτά καλά
  3. Ρίχνουμε επάνω το αλεύρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ζωμό.Και το γάλα, ανακατεύουμε.Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 12 λεπτά,
  4. Χτυπάμε την σούπα στο μπλέντερ να γίνει βελουτέ. Ρίχνουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε και το Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα βότανα.