Μεζεδάκια! Καναπέ με καπνιστό σολομό, Αχλάδι με προσούτο, Κοτομπουκίτσες.

Μεζεδάκια! Καναπέ με καπνιστό σολομό, Αχλάδι με προσούτο, Κοτομπουκίτσες.

ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

1 μεγάλη μακριά μαύρη μπαγκέτα ψωμί, κομμένη σε λεπτές φετούλες

60γραμμ. μαλακό βούτυρο

120γραμμ. Λεπτές φέτες καπνιστού σολομού

Κάπαρη για χρώμα

Χυμό λεμονιού και φρεσκοκομμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αλείφουμε τις φετούλες του ψωμιού με βούτυρο και ακουμπάμε ένα μικρό κομμάτι σολομού.

2. Στάζουμε 2 σταγονίτσες χυμό λεμονιού πάνω στον σολομό και τον πασπαλίζουμε με πιπέρι. Τον στολίζουμε με μια κάπαρη για χρώμα.

 

ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

120γραμμ. λεπτές φέτες προσούτο

2 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστούνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τυλίγουμε το κάθε μπαστουνάκι αχλαδιού με ένα κομμάτι προσούτο

 

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

230γραμμ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κοντά μπαστουνάκια, στο πάχος του μικρού μας δάχτυλου

85γραμμ. τριμμένη φρυγανιά

30γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

Λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το αβγό και το αναμιγνύουμε με την παρμεζάνα.

2. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολάκι την τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε την κάθε μπουκίτσα του φιλέτου πρώτα στο μείγμα του αβγού και μετά στην φρυγανιά.

3. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις κοτομπουκίτσες για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

4. Τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και στην συνέχεια τις στολίζουμε στην πιατέλα μας, δίπλα στα υπόλοιπα μεζεδάκια. Σερβίρονται κρύα, ή ζεστά.

Ανθή Λαμπίρη