Μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στα κάρβουνα

Μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στα κάρβουνα

1η Μαρινάδα

4 Μοσχαρίσιες μπριζόλες των 400γραμμ. περίπου

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Μαρινάδα

500ml κόκκινο κρασί

200ml σόγια σος

4 κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico

3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

125ml λάδι

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας.

και κρατήστε λίγο υλικό σε ένα διαφορετικό μπολ, για να βάλετε μέσα τα κρεμμύδια.

Σημ: Εάν υποπτεύεσθε ότι το κρέας δεν είναι και πολύ μαλακό, προσθέστε στη μαρινάδα που θα χρησιμοποιήσετε για τις μπριζόλες, ½ κουταλάκι του γλυκού, μαγειρική σόδα. Όταν τη ρίξετε μπορεί να αφρίσει λιγάκι. Μη φοβηθείτε.

2. Στρώστε τις μπριζόλες σας σε ένα πυρέξ και περιχύστε τες με τη μαρινάδα. Θα τις αφήσετε μέσα στη μαρινάδα για 30λεπτά. Στο μισό χρόνο, γυρίστε τες μια φορά.

3. Κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και βάλτε τα στο μπολάκι με τη μαρινάδα που έχετε κρατήσει στην άκρη.

4. Βγάλτε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και ψήστε τες.

5. Βγάλτε τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα από το μπολ και ψήστε τα. Όταν τα βγάλετε από τη φωτιά, βυθίστε τα πάλι στη μαρινάδα, για 3-5λεπτά. Ρουφάνε ζουμί και γίνονται πολύ νόστιμα.

2η Μαρινάδα

2 Μοσχαρίσιες μπριζόλες των 400γραμμ. περίπου

Μαρινάδα

3 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο σκόρδο

125ml λάδι

Σαλάτα

Καλαμάκια για σουβλάκια

275γραμμ. ψωμί κομμένο σε κύβους 3.5εκ.Χ3.5εκ.

750γραμμ. ντοματίνια κομμένα στα δυο

1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

Μερικές μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

1/2 σαλάτα Γαλλική

50γραμμ. Φρέσκο βασιλικό χονδροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χτυπήστε σε ένα μπολ, όλα τα υλικά τις μαρινάδας.

2. Βάλτε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και ρίξτε τους 3 κουταλιές της σούπας μαρινάδα. Αλείψτε τις και αφήστε τις να περιμένουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και μετά ψήστε τις.

3. Βάλτε τα κυβάκια του ψωμιού σε ένα μπολ, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας μαρινάδα ανακατέψτε τα, περάστε τα στα καλαμάκια σαν σουβλάκια και ψήστε τα.

4. Βάλτε τα κομμένα ντοματίνια στη σχάρα του B.B.Q. αλείψτε τα από το κομμένο μέρος τους με ένα πινελάκι με 2 κουταλιές της σούπας μαρινάδα. Αλείψτε και τα κρεμμύδια και ψήστε τα.

5. Πλένετε, στραγγίζετε και χονδροκόβετε τη Γαλλική σαλάτα μέσα σε ένα μπολ.

6. Βγάζετε τα ψωμάκια από τα καλαμάκια και τα προσθέτετε στη σαλάτα, προσθέτετε τις ελιές, τα ψημένα ντοματίνια, τα κρεμμύδια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μαριναδα, τα ανακατεύετε και γαρνίρετε τη σαλάτα με τα φύλλα του βασιλικού.

7. Σερβίρετε τη μπριζόλα σε ένα πιάτο με μια γενναία δόση σαλάτας στο πλάι.

3η Μαρινάδα

4 Μοσχαρίσιες μπριζόλες των 400γραμμ. περίπου

Πάστα για να αλείψετε τις μπριζόλες

4 σκελίδες σκόρδου λειωμένες

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

4 κουταλιές της σούπας λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι balsamico

1 κουταλάκι το γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σαλάτα

175γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια

Λάδι

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της πάστας και αλείψτε τις μπριζόλες γύρω-γύρω, πιέζοντας τις λίγο με τα δάχτυλα σας για να κολλήσει η πάστα επάνω τους. Αφήστε τες να μείνουν 30 λεπτά και ψήστε τες.

2. Πλένετε και βυθίζετε τα μπρόκολα σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνετε μέσα για 30 λεπτά.

3. Τα βγάζετε, τα στραγγίζετε, τα αλείφετε με λάδι, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στα κάρβουνα.

Ανθή Λαμπίρη