Κρέμα κάσταρντ

Κρέμα κάσταρντ

Αγαπημένη και εύκολη κρεμούλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό σε όποιο γλυκό θέλουμε. Οι Εγγλέζοι τη λατρεύουν, γιατί όχι και εμείς;

Τι θα χρειαστούμε

50γραμμ. ζάχαρη

2 βανίλιες

6 κρόκους

550ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε την κρέμα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.

2. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να ασπρίσουν.

3. Ρίχνουμε λίγη-λίγη την αχνιστή κρέμα πάνω στους κρόκους, ενώ ανακατεύουμε.

4. Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρολίτσα και ανακατεύουμε αργά πάνω στην εστία, μέχρι να πήξει τόσο, ανάλογα με το πώς θα την χρησιμοποιήσουμε.

Εάν θα την χρησιμοποιήσουμε για να περιχύσουμε ένα κέικ, θα την αφήσουμε αραιή. Εάν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν κρέμα ζαχαροπλαστικής, θα την αφήσουμε περισσότερο χρόνο πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να πήξει περισσότερο.