Κινέζικες σπιτικές συνταγές

Κινέζικες σπιτικές συνταγές

ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΓΟΥΟΝΤΟΝΣ ΜΕ ΤΥΡΙ


1 πακέτο έτοιμα φύλλα γουοντόνς

340γραμμ. τυρί κρέμα

1 κονσέρβα καβούρι στραγγισμένο (προαιρετικά)

? κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού σόγια σος

Λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

2. Βάζετε από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου. Το κλείνετε σαν πουγκάκι, πιέζοντας το να κολλήσει το φύλλο και τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.

3. Τα βγάζετε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά και τα συνοδεύετε με σάλτσα.

Για τη σάλτσα,


300ml νερό

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού, ή κρασιού

? κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ketchup

2 ½ κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και τη κέτσαπ, να πάρουν μια βράση.

2. Μόλις λειώσει τελείως η ζάχαρη ρίξτε το διαλυμένο κορν-φλάουρ, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

3. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε μπολ, ή σε ατομικά μικρά μπολάκια και αφήστε τη να κρυώσει.

ΧΟΙΡΙΝΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

1 κιλό χοιρινά παϊδάκια, ή πανσέτα

Μαρινάδα,


4 κουταλιές της σούπας μπάρμπεκιου σος

4 κουταλιές της σούπας μέλι

4 κουταλιές της σούπας (Chinkiang καφέ ξύδι), ή balsamico

1 κουταλιά της σούπας τσίλι σος

½ κουταλάκι του γλυκού Κινέζικο μίγμα των 5 μπαχαρικών (Υπάρχει σε βαζάκι στο ράφι με τα μπαχαρικά των μεγάλων Super Markets) Είναι ένα μίγμα από αστεροειδή γλυκάνισο, γαρίφαλο, κανέλα, μαύρο πιπέρι ή πιπέρι σετσουάν και μαραθόσπορο.

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού Dry Sherry (ποτό)

2 κουταλιές της σούπας σόγια σος

1 σκελίδα σκόρδου λειωμένη

2.5 εκατ. Τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάλτε τα παϊδάκια σε μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

2. Χτυπήστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάλτε τα παϊδάκια σε ένα ταψί και έτσι όπως είναι καυτά, περιχύστε τα με το μίγμα της μαρινάδας. Αφήστε τα μέσα για 1 ώρα, γυρίζοντας τα κατά διαστήματα.

3. Ανάψτε το φούρνο στους 180ο C. Τοποθετήστε τα παιδάκια σε καθαρό ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και ψήστε τα για 1 ώρα περίπου. Να τα γυρίζετε συχνά και με ένα πινέλο να τα αλείφετε με τη μαρινάδα τους.

ΠΑΠΙΑ ΠΕΚΙΝΟΥ

1 πάπια κατεψυγμένη 2-2.3 κιλά (Θα τη βρείτε στους καταψύκτες των μεγάλων Super Markets)

2 κουταλιές της σούπας μέλι

300ml καυτό νερό

1,7 λίτρα βραστό νερό

12 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο αγγούρι

Hoisin σος, ή Sweet bean σος

25-30 πιτάκια (Mandarin pancakes)*

(1 τσιγκέλι χασάπη από το χρωματοπωλείο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Η Πάπια Πεκίνου, θέλει 24 ώρες προετοιμασία. Την προηγούμενη θα προετοιμάσετε την πάπια και την επομένη θα τη ψήσετε.


Προετοιμασία,

1. Αποψύξτε την πάπια.

2. Λειώστε το μέλι στο καυτό νερό και διατηρήστε το ζεστό.

3. Βάλτε την πάπια μέσα σε ένα σουρωτήρι και ζεματίστε τη ολόκληρη με το βραστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει κανένα σημείο αζεμάτιστο. Στραγγίστε τη και βάλτε τη σε μπολ.

4. Περιχύστε την και αλείψτε την παντού, με το ζεστό νερό με το μέλι.

5. Κρεμάστε την πάπια από το λαιμό στο τσιγκέλι και αφήστε τη κρεμασμένη να στραγγίξει τουλάχιστον 10-24 ώρες. Εάν δεν έχετε τσιγκέλι, ή δεν σας αρέσει η εικόνα του, κρεμάστε τη με σχοινάκι.

Την επομένη,

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και βάζετε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Κάτω από τη σχάρα, βάζετε ένα ταψί με νερό.

2. Ακουμπήστε την πάπια στη σχάρα, με το στήθος προς τα επάνω. Ψήστε τη για 20 λεπτά και γυρίστε τη και από την άλλη πλευρά. Συνεχίστε να τη ψήνετε για 25-30 λεπτά, ξαναγυρίστε την και ψήστε την για 20 λεπτά ακόμα. Αν έχει πάρει υπερβολικό χρώμα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170ο C, αν συμβαίνει το αντίθετο αυξήστε τη θερμοκρασία στους 190ο C. (Σε όλη τη διάρκεια που ψήνεται, μη τη τρυπήσετε για να δείτε εάν είναι έτοιμη. Θα χάσει το ζουμί της και θα χαλάσει η κριτσανιστή πετσούλα της).

3. Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τη πάνω στη σχάρα να ξεκουραστεί για λίγο και μετά κόψτε την, όπως θα δείτε στη φωτογραφία.

Όσο ψήνεται η πάπια, εσείς μπορείτε να ετοιμάζετε τα Mandarin Pancakes και τη γαρνιτούρα.

Mandarin Pancakes


Υλικά για 32 πίτες

450γραμμ. για όλες τις χρήσεις

350-375ml βραστό νερό

1 κουταλιά της σούπας παγωμένο νερό

Λίγο αλεύρι ακόμα

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο, ή λάδι ελιάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Αρχίστε να ρίχνετε το καυτό νερό λίγο-λίγο, ανακατεύοντας δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμειχθεί.

2. Προσθέστε το παγωμένο νερό και όταν τα χέρια σας αρχίσουν να αντέχουν τη θερμοκρασία, ρίξτε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας, βγάλτε το ζυμάρι από το μπολ, ακουμπήστε το στον αλευρωμένο πάγκο και ζυμώστε το μαλακά για 3-4 λεπτά. Το ζυμάρι τώρα, θα έχει γίνει μαλακό και λείο.

3. Βάλτε τη ζύμη πάλι στο μπολ, σκεπάστε τη με μια πετσέτα και αφήστε τη να ξεκουραστεί 20-30 λεπτά.

4. Αλευρώστε πάλι τον πάγκο, βγάλτε το ζυμάρι από το μπολ, χωρίστε το σε 2 ίσα μέρη και ξαναζυμώστε τα ξεχωριστά.

5. Πλάστε τα ζυμάρια με τα δυο σας χέρια, να γίνουν 2 ρολά μήκους 40 εκατοστών.

6. Κόψτε τα σε φέτες, πάχους 2,5 εκατοστών, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Το κάθε ρολό, θα σας βγάλει 16 φέτες. Μια-μια φέτα, πατήστε την μέσα στις παλάμες σας να τη κάνετε επίπεδο δισκάκι 5-6 εκατοστών περίπου.

7. Αλείψτε τη μια πλευρά από το δισκάκι με λάδι και ακουμπήστε επάνω του, ένα δεύτερο δισκάκι χωρίς λάδι.

8. Αλευρώστε πάλι τον πάγκο σας και ανοίξτε με τον πλάστη σας το κάθε ζευγάρι πιτάκια σε λεπτούς δίσκους, 15-16 εκατοστών διάμετρο.

9. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και βάζετε το πρώτο δίδυμο πιτάκι. Το ψήνετε για 1-2 λεπτά και μόλις αρχίσει να κάνει καφέ κηλίδες, το γυρίζετε να το ψήσετε και από την άλλη μεριά. Το βγάζετε από το τηγάνι και όσο είναι ακόμα ζεστό το διαχωρίζετε από το ζευγάρι του. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα πιτάκια. Κάθε ένα που θα τελειώνετε θα το βάζετε στην πιατέλα και θα τα σκεπάζετε με πετσέτα για να μη σας ξεραθεί. Όταν θα τα σερβίρετε θα τα ζεστάνετε στον ατμό.

Γαρνιτούρα,

1. Πλένετε και κόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια άσπρο μέρος και πράσινο, καθέτως, σαν σπιρτόξυλα μήκους 5 εκατοστών. Τα βάζετε σε μια πιατελίτσα.

2. Το ίδιο ακριβώς, κάνετε και με το αγγούρι.

3. Γεμίστε με 1-2 κουταλιές της σούπας Hoisin σος, ή Sweet bean σος, ατομικά μπολάκια για όσα άτομα είσαστε.

4. Βάλτε τα πιτάκια μέσα σε ένα καλάθι πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό, να τα ζεστάνετε στον ατμό για 5-10 λεπτά περίπου.

Συναρμολόγηση,


Ακουμπάμε στο πιάτο μας 1 πιτούλα. Την αλείφουμε με τη σος. Βάζουμε μερικά κομματάκια πάπιας, από πάνω λίγα μπαστούνια φρέσκο κρεμμυδάκι και αγγούρι, κάνουμε την πιτούλα ρολό…και τη τρώμε!!!

Σημ: Εκτός από την πάπια Πεκίνου, υπάρχει και η Καντονέζικη πάπια. Θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία της προετοιμασίας της πάπιας με τη διαφορά ότι θα μείνει κρεμασμένη για 6-10 ώρες το πολύ. Έπειτα αλείψτε τη με μια μαρινάδα από,

4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού Κινέζικο μίγμα των 5 μπαχαρικώ

2 κουταλάκια του γλυκού Τζιν Ψποτό)

Αφού την αλείψετε καλά, θα τη ψήσετε, όπως ψήνεται η πάπια Πεκίνου και θα τη συνοδεύσετε με γλυκιά σόγια σος και τηγανιτό ρύζι.

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

Για το κρέας,

500γραμμ. ψαρονέφρι χοιρινό, κομμένο σε κύβους 2.5Χ3 εκατοστά περίπου

½ κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού σόγια

½ αβγό ελαφρώς χτυπημένο (θα το χτυπήσετε ολόκληρο, αλλά θα χρησιμοποιήσετε τη μισή ποσότητα)

3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

2 ½ κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο

1 σκελίδα σκόρδου λειωμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά κομμένη, στο μέγεθος περίπου του ανανά

1 μικρή κονσέρβα ανανά σε κομματάκια στραγγισμένη. (Θα κρατήσετε το ζουμί)

Για τη σάλτσα,

2 κουταλάκια του γλυκού πατατάλευρο, ή κορν-φλάουρ

4 κουταλιές της σούπας νερό

4 κουταλιές της σούπας το ζουμί του ανανά

3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού, ή ξύδι από κρασί

4-4.5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού σόγια σος

2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με τη σόγια και το αλάτι. Αφήστε το για 30 λεπτά να μαριναριστεί. Προσθέστε το αβγό και ανακατέψτε το, για να αλειφθεί το κρέας απ’ όλες της πλευρές.

2. Αλευρώστε ένα-ένα τα κομματάκια του χοιρινού στο καλαμποκάλευρο.

3. Βάλτε το λάδι να κάψει αρκετά. (Δοκιμάστε τη θερμοκρασία του λαδιού με ψίχα ψωμιού. Εάν τη ρίξετε μέσα στο λάδι και γίνει καφέ στα 60 δευτερόλεπτα, το λάδι θα είναι έτοιμο για να τηγανίσετε). Τηγανίστε το κρέας σε 2 δόσεις, από όλες τις πλευρές του, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά και να είναι τραγανό απ’ έξω. Βγάλτε το και ακουμπήστε το σε απορροφητικό χαρτί.

4. Χτυπήστε στο μπλεντεράκι, όλα τα υλικά της σάλτσας και αφήστε τα στην άκρη.

5. Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι 1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι να ζεσταθεί. Τσιγαρίστε το σκόρδο και το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και προσθέστε τις πιπεριές. Ανακατέψτε τα για 2-3 λεπτά και ρίξτε τα κομματάκια του ανανά, λίγο αλάτι αν νομίζετε ότι χρειάζεται και τη χτυπημένη σάλτσα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά.

6. Βάλτε το κρέας σε μια βαθιά πιατέλα και περιχύστε το με τη σάλτσα.

Συνοδέψτε το αν θέλετε με λευκό ρύζι.

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ


Βασική συνταγή για τηγανιτό ρύζι


Σημ: Το ρύζι το βράζετε 3-4 ώρες πριν το τηγανίσετε

1 φλιτζάνι ρύζι λευκό μακρύκκοκο (Αμερικάνικου τύπου)

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

2 κουταλιές της σούπας λάδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια. Το λευκό μέρος κομμένο σε λεπτές ροδέλες και το πράσινο χώρια ψιλοκομμένο

1 μεγάλο αβγό ελαφρώς χτυπημένο με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι και ? κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού σόγια σος

? κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Βάλτε το λάδι και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση, ρίξτε το ρύζι, ανακατέψτε το, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να πιεί το νερό του.

2. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ή Κινέζικο γουόκ να κάψει και μόλις κάψει πολύ, ρίξτε το λάδι, γυρίστε το τηγάνι γύρω-γύρω για να απλωθεί το λάδι και ρίξτε μέσα τις λευκές ροδέλες του κρεμμυδιού. Ανακατέψτε τις για λίγο και προσθέστε το χτυπημένο αβγό. Αφήστε το μερικά δευτερόλεπτα να πήξει. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα το ρύζι που έχετε στην άκρη για να αφρατέψει και ρίξτε το στο τηγάνι.

5. Ανακατεύετε τα συνέχεια για 3-4 λεπτά, μέχρι το ρύζι να ζεσταθεί καλά και το αβγό να γίνει μικρά κομματάκια. Αν νομίζετε ότι το ρύζι το θέλετε πιο μαλακό, ρίξτε του το νερό και συνεχίστε να το ανακατεύετε, μέχρι να το πιεί.

6. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίξτε στο ρύζι το αλάτι και τη σόγια, ανακατέψτε το, μεταφέρετε το σε μπολ, πασπαλίστε το με το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και σερβίρετε το αμέσως.

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ


3 φλιτζάνια του τσαγιού βρασμένο ρύζι

225γραμμ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες

4-5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο

4 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες

6 χιλιοστά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια. Το λευκό μέρος κομμένο σε λεπτές ροδέλες και το πράσινο χώρια ψιλοκομμένο

1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο

2-4 φύλλα από μαρούλι, από άισμπεργκ ψιλοκομμένα

Για τη μαρινάδα,


½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού σόγια σος

1 κουταλάκι του γλυκού Dry Sherry (ποτό)

½ κουταλάκι του γλυκού κορν-φλάουρ

3-4 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλειο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ και αρχίστε να ρίχνετε ένα-ένα τα υλικά της μαρινάδας ανακατεύοντας. Αφήστε το να σταθεί 15 λεπτά.

2. Ανακατέψτε το βρασμένο ρύζι να αφρατέψει.

3. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ. Ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, γυρίστε το τηγάνι να απλωθεί το λάδι και τσιγαρίστε το σκόρδο, έπειτα το τζίντζερ και στη συνέχεια τα λευκά κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας συνέχεια.

4. Προσθέστε το κρέας και μόλις πάρει χρώμα και τσιγαριστεί καλά, ρίξτε το αβγό, ανακατέψτε το και τέλος το ρύζι. Συνεχίστε να ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.

5. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, ανακατέψτε το να το απορροφήσει το ρύζι και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίξτε τη μισή ποσότητα του μαρουλιού, τα πράσινα κρεμμυδάκια, ανακατέψτε τα και μεταφέρετε το σε μπολ. Πασπαλίστε το με τα υπόλοιπα κομματάκια μαρουλιού και σερβίρετε το αμέσως.

Σημ: Την ίδια συνταγή μπορείτε να τι κάνετε με κομματάκια χοιρινού (ψαρονέφρι), με στήθος κοτόπουλου, με ανακατεμένο ψιλοκομμένο μπέικον με χοιρινό και γαρίδες μικρές (κατεψυγμένες αποφλοιωμένες).

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ


3 μεγάλες μπανάνες

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

6 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο

9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 φουσκωτό κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

Για το χυλό,


100γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 μεγάλο αβγό ελαφρώς χτυπημένο

8 κουταλιές της σούπας νερό, ή όσο χρειαστεί

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο

Λάδι στη φριτέζα, ή σε βαθύ τηγάνι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξτε το χτυπημένο αβγό. Προσθέστε λίγο-λίγο το νερό ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός, σαν κρέμα. Αφήστε το να σταθεί 15 λεπτά και ρίξτε το λάδι και ανακατέψτε τα.

2. Καθαρίστε τις μπανάνες από το φλούδι και τις ίνες και εάν είναι μεγάλες, κόψτε τις σε 8 φέτες τη κάθε μια. Πουδράρετε το κάθε κομμάτι μπανάνας γύρω-γύρω με αλεύρι.

3. Βάλτε το λάδι να κάψει. Βουτήξτε το κάθε κομμάτι μπανάνας στο χυλό και τηγανίστε το στο καυτό λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Βγάλτε τις μπανάνες με τρυπητή κουτάλα και ακουμπήστε τις σε απορροφητικό χαρτί. (Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να τη κάνετε αν θέλετε, πολλές ώρες πριν).

4. Ξαναβάλτε το λάδι να κάψει και τηγανίστε τις μπανάνες για δεύτερη φορά, για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Όσες βγάζετε με τη τρυπητή κουτάλα, θα τις ακουμπάτε πάλι, σε απορροφητικό χαρτί.

5. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πολλά παγάκια και ακουμπήστε το δίπλα σας.

6. Βάλτε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους να ζεσταθεί, ρίξτε το λάδι, γυρίστε το γύρω-γύρω να απλωθεί στη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας.

7. Μόλις η ζάχαρη λειώσει και πάρει το χρώμα της ξανθιάς καραμέλας, ρίξτε μέσα τις τηγανισμένες μπανάνες και πασπαλίστε τις με το σουσάμι. Γυρίστε τα κομμάτια γύρω-γύρω με 2 κουταλάκια να τυλιχτούν καλά με τη καραμέλα και βγάλτε τις σε ένα πιάτο. Όσο είναι ακόμα καυτές, θα παίρνετε ένα-ένα κομμάτι, θα το βουτάτε στο παγωμένο νερό, αμέσως θα το βγάζετε και θα το ακουμπάτε στην πιατέλα που θα τις σερβίρετε. (Δεν είναι δύσκολη η διαδικασία, αλλά θέλει λίγη ταχύτητα).

Σημ: Την ίδια συνταγή μπορείτε να τη κάνετε και με μήλο. Επίσης, μπορείτε να συνοδέψετε τις τηγανιτές μπανάνες, με παγωτό βανίλια.

Ανθή Λαμπίρη