Κέικ με καρότο και σταφίδες

Κέικ με καρότο και σταφίδες

Υλικά 4 άτομα

175 γρ. μαύρη ζάχαρη

175 ml φυτικό λάδι

3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

140 γρ. καρότα στον τρίφτη

100 γρ. σταφίδες μαύρες

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

175 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε τη φόρμα, πολύ καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε επίσης, τα καρότα, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο και ρίχνουμε στο μείγμα μας με τα καρότα, ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάζουμε στη φόρμα μας και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Το αφήνουμε στη φόρμα για άλλα 5 λεπτά, πριν το ξεφορμάρουμε.

Για να κάνουμε την επικάλυψη, χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ξεφορμάρουμε το κέικ, τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα. Αφήνουμε να σταθεί και σερβίρουμε.