Ζουμερό σοκολατένιο κέικ για… πολύ δύσκολες στιγμές!

Ζουμερό σοκολατένιο κέικ για… πολύ δύσκολες στιγμές!

Αν κι εσείς είστε λάτρες της σοκολάτας, η πρόταση αυτή θα σας μείνει αξέχαστη…

 

Τι χρειαζόμαστε

Για το κέικ

1 1/8 φλιτζ. τσαγιού κακάο

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βραστό νερό

3/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο

1/2 κουτ.γλ. βανίλια ( 1 φακελάκι )

3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

2 κουτ.γλ baking powder

3/4 κουτ.τς. αλατι

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ενάμιση πακέτο )

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη

φλιτζ. τσαγιού λευκή ζάχαρη

6 αυγά

Για το γλάσο

140 γρ, κουβερτούρα

1 φλυτζ.τσαγιού τυρί κρέμα

3/4 φλυτζ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φακελάκι βανίλα

ελάχιστο αλάτι

2 1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Πώς το φτιάνω

Προθερμαίνω το φούρνο στους 175ο
Βουτυρώνω 2 ορθογώνια ταψάκια και καλύπτω τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί. Βουτυρώνω και το χαρτί και πασπαλίζω με κακάο καλά να πάει σε όλα τα σημεία. Τινάζω για να φύγει το περιττό.
Σε ένα σκεύος αναμιγνύω το κακάο με το βραστό νερό μέχρι να γίνει λεία κρέμα και προσθέτω το γάλα και τη βανίλια.

Σε άλλο σκεύος ανακατεύω το αλεύρι,την baking powder και το αλάτι

Ανακατεύω το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες μέχρι να γίνει αφράτο και λευκό. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά, και ρίχνω σιγά σιγά αλληλοδιαδόχως τα μείγματα του κακάο και του αλευριού .

Μοιράζω το μείγμα μου στα δύο ταψάκια και τα ψήνω περίπου 25-35 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι να δω αν ψήθηκαν καλά ( το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει καθαρό από το ψημένο κέικ )

Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για να προσθέσουμε το γλάσο. Το καλύτερο είναι να τα τοποθετήσουμε μόλις τα βγάλουμε από τα ταψάκια πάνω σε μία σχάρα.

Για να φτιάξω το γλάσο, λιώνω τη σοκολάτα μου σε μπαιν μαρί και την αφήνω να κρυώσει αρκετά.

Στο διάστημα αυτό, ανακατεύω το βούτυρο με το κρεμώδες τυρί ,προσθέτω τη σοκολάτα μου, τη βανίλια, ελάχιστο αλάτι και την ζάχαρη άχνη.

Απλώνω κάτι λιγότερο από την μισή ποσότητα του γλάσου μου στο πρώτο κέικ, Τοποθετώ από πάνω το δεύτερο και το καλύπτω ολόκληρο με την υπόλοιπη ποσότητα γλάσου.

Καλή απόλαυση!