Ενισχύστε την αυτοεκτίμησή σας για να επιτύχετε τους στόχους σας!

Ενισχύστε την αυτοεκτίμησή σας για να επιτύχετε τους στόχους σας!

Σε μια δύσκολη εποχή, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, οπότε η καθημερινότητα των περισσότερων από εμάς έχει μετατραπεί σε μία συνεχή μάχη επιβίωσης,είναι φυσικό να νιώθουμε το άγχος να μας κατακλύζει, τον φόβο, την ανασφάλεια και τον θυμό να εντείνονται μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα η πίστη στον εαυτό μας και τις δυνάμεις μας σταδιακά να εξασθενούν.

Η κατάσταση αυτή όμως, δεν μπορεί παρά να εξελίσσεται σε φαύλο κύκλο και βαθιά μέσα μας το γνωρίζουμε πολύ καλά -η έλλειψη αυτοεκτίμησης δεν μας βοηθάει να πάμε παρακάτω, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βελτιώσουμε τη ζωή μας, ούτε να επιτύχουμε τους όποιους προσωπικούς ή επαγγελματικούς στόχους έχουμε θέσει.

«Αυτοεκτίμηση, καταρχάς, σημαίνει ότι μου αρέσει ο εαυτός μου, ότι τον εγκρίνω» αναφέρει η κυρία Σμαρούλα Παντελή, ψυχολόγος / ψυχοθεραπεύτρια, μιλώντας στην εκπομπή Excellent της Χριστίνας Λαμπίρη. «Όταν μας λείπει η αυτοεκτίμηση, φοβόμαστε να διεκδικήσουμε εκείνα που επιθυμούμε, πόσω μάλλον να θέσουμε στόχους για τη ζωή μας και να τους επιτύχουμε» σημειώνει.

Για παράδειγμα, όπως επισημαίνει η ειδικός, ένας άνεργος στην ηλικία των 35 ετών που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, χρειάζεται περισσότερο χρόνο να «αναρρώσει» και να καταφέρει να βρει έστω και μία προσωρινή απασχόληση, σε σχέση με εκείνον τον άνεργο νέο που έχει όμως, υψηλή αυτοεκτίμηση, ο οποίος πιστεύει στον εαυτό του και καταφέρνει να «πείσει» τους απαιτητικούς εργοδότες ώστε να θέλουν να τον προσλάβουν.

«Η αυτοεκτίμηση λειτουργεί ως καύσιμο για την ψυχή μας» τονίζει η κυρία Σμαρούλα Παντελή και προτείνει μερικούς τρόπους ώστε να καταφέρουμε να την ενισχύσουμε στο βίντεο που ακολουθεί:

Μαρία Κόλλια