ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ..ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ..ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η περίοδος της εγκυμοσύνης για μία γυναίκα είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα της ζωής της. Πώς όμως η μουσική μπορεί να την επηρεάσει; Πολλές μητέρες προβληματίζονται για το τι μουσική είναι καλό να ακούνε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης .

Υπάρχουν οφέλη στο μωρό; Κι όμως υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά. Το έμβρυο ακούει τη μουσική που ακούει η μητέρα του γιατί μπορεί να ακούσει μέσα στη μήτρα από πολύ νωρίς.

Είναι γεγονός ότι τους πρώτους 5 μήνες η αίσθηση της ακοής είναι η πρώτη που αναπτύσσεται, και το μωρό από τον 7ο πλέον μήνα, όχι μόνο κινείται σύμφωνα με την μουσική, αλλά δείχνει και προτίμηση για συγκεκριμένους τύπους μουσικής. Ακόμα τα μωρά μπορούν να αναγνωρίσουν μουσική που οι γονείς τους έπαιζαν για αυτά όταν ήταν στην μήτρα και επίσης γίνονται πιο χαρούμενα, ή τους παίρνει ο ύπνος όταν ακούνε κάποιο γνώριμο τραγούδι.

Γι’ αυτό και την περίοδο της εγκυμοσύνης θέλουμε η μητέρα να έχει θετικά συναισθήματα, να είναι χαλαρή και ήρεμη ώστε με αυτόν τον τρόπο να είναι χαλαρό και ήρεμο και το μωρό.

Διαλέγουμε μουσική που μας μειώνει το άγχος, μας χαλαρώνει, μας ηρεμεί και μας γαληνεύει. Η καταλληλότερη μουσική για τη μητέρα και το μωρό είναι η απαλή κλασσική μουσική, όπως του Mozart και τού Vivaldi. Το έμβρυο, ενωμένο σωματικά και ψυχικά με την Μητέρα, ήδη μετά τη σύλληψη δέχεται και ζει την ίδια στιγμή μαζί της τα συναισθήματά της, τις σκέψεις της, τις ιδέες της, τα βιώματά της.

Η κλασσική μουσική, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και αυξάνει την δημιουργικότητα δηλαδή μπορεί να βοηθήσει στη δόμηση ενός υγιούς και αρμονικού σώματος γεμάτο με ψυχικά χαρίσματα και αρετές.

Επίσης κατάλληλη είναι και η βυζαντινή μουσική αλλά και η μουσική που έχει δημιουργήσει η φύση για εμάς όπως το θρόισμα των φύλλων, το κελάηδισμα των πτηνών, ο ήχος του τρεχούμενου νερού κ.α. Αυτά τα είδη μουσικής βοηθούν μητέρα και μωρό να χαλαρώσουν.

Καλό είναι η γυναίκα σε ενδιαφέρουσα να επιλέγει μουσική που δεν την στρεσάρει και γενικότερα μία γυναίκα που είναι σε εγκυμοσύνη πρέπει να κάνει πράγματα που την ευχαριστούν, κι αν η μουσική είναι ένα από αυτά μόνο καλό μπορεί να της κάνει γιατί φέρνει τη μέλλουσα μητέρα στην καλύτερη ψυχολογική προετοιμασία προς τη γέννα και τη μητρότητα!

Επιμέλεια :

DJ  FUJI