Έξυπνα σνακ για τη δουλειά

Έξυπνα σνακ για τη δουλειά

Δεν είναι ανάγκη να σπαταλάτε θερμίδες σε γεύματα που δεν έχουν καμία θρεπτική αξία και που απλά σας γεμίζουν στο στομάχι και σας βαραίνουν κατά την ώρα της εργασίας σας.

1. Τι πιο απλό από ένα φρούτο. Χωράει παντού και ο χρόνος κατανάλωσής του είναι πολύ μικρός. Καλύπτει τον οργανισμό σας με βιταμίνες και η φρουκτόζη που περιέχει σας γεμίζει ενέργεια για τις επόμενες τρεις ώρες.

2. Ένα τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως γαλοπούλα και τυρί δεν νομίζω πως είναι δύσκολο να το έχετε μαζί σας αλλά ούτε σας παίρνει πολύ χρόνο να το φτιάξετε αλλά και να το καταναλώσετε. Σε πολύ μικρό χρόνο έχετε αποθηκεύσει κάποιους ποιοτικούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και ασβέστιο.

3. Ένα μπαρ δημητριακών είναι μια από τις πιο απλές και γρήγορες λύσεις. Όμως δεν πρέπει να επαναπαυθείτε σε αυτό διότι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και σάκχαρα που σας δίνουν την απόλυτη ενέργεια που χρειάζεστε και αλλοιώνουν το αίσθημα της πείνας, όμως σε περίπτωση που έχετε περιττά κιλά η χρήση του πρέπει να είναι μειωμένη.

4. Και ακόμα άλλο ένα σνακ για να κλείσω με κάτι πολύ γρήγορο, για όσους-όσες φίλους και φίλες η δουλειά τους δεν τους επιτρέπει εύκολα να έχουν ένα σνακ, εκεί μπορούμε να επιλέξουμε ένα φυσικό χυμό με φρούτα της αρεσκείας σας και έτσι τουλάχιστον θα θωρακίσουν τον οργανισμό σας με κάποιες σύνθετες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που μέχρι το επόμενο γεύμα.

Γιατί απλά θέλω να ξέρετε θα είμαι εδώ για να σας αληθεύω τους διατροφικούς σας μύθους.

Αντώνης Γαλάτης

Σύμβουλος Διατροφής

site: www.fitnessweek.gr

email: fitness-week@hotmail.com