Ανανεώστε την ερωτική σας διάθεση!

Ανανεώστε την ερωτική σας διάθεση!

Είστε πολλά χρόνια με τον σύντροφό σας -ίσως ακόμη, μένετε στο ίδιο σπίτι και έχετε αποκτήσει παιδιά- και νιώθετε πως τελευταία βαριέστε το σεξ μαζί του. Πριν αποφασίσετε να «καταθέσετε τα όπλα» ή… να αναζητήσετε αλλού τη σεξουαλική ικανοποίηση που σας λείπει, δείτε μερικές πρακτικές λύσεις που μπορούν να ανανεώσουν την ερωτική σας ζωή.

Επαναφέρετε τη σπίθα των πρώτων μηνών


Τον έχετε δει αμέτρητες φορές να ξυπνάει με τσίμπλες στα μάτια, να πλένει τα δόντια του ακατάστατα, να ξύνει το αυτί και τη μύτη του… οπότε είναι λογικό, να έχετε κατά κάποιον τρόπο «απομυθοποιήσει» τον σύντροφό σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, να θυμηθείτε την σπίθα των πρώτων μηνών και να του το θυμίσετε. Ο πιο απλός τρόπος είναι να μιλήσετε για όλα αυτά που σας τράβηξαν σε αυτόν κάποτε, για το πώς γνωριστήκατε και τι πιστεύετε πως ήταν αυτό που σας έκανε να τον ερωτευτείτε. Τέτοιες συζητήσεις επαναφέρουν στα ζευγάρια εκείνα τα έντονα συναισθήματα.

Βάλτε ξανά το σεξ στο μυαλό σας


Με τις υποχρεώσεις που έχετε καθημερινά να διεκπεραιώσετε, το μυαλό σας αυτόματα «αφήνει» το σεξ εκτός προτεραιοτήτων. Μπορείτε όμως, να το επαναφέρετε, εφαρμόζοντας ένα «τρικ» που ίσως σας ακουστεί αντιφατικό: παρατηρήστε, για παράδειγμα, τον σέξι μπάρμαν στο μαγαζί που έχετε πάει για καφέ με τις φίλες σας (διακριτικά, βέβαια!). Με τον τρόπο αυτό θα βάλετε το σεξ στο μυαλό σας και θα έχετε περισσότερη όρεξη την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο κρεβάτι με τον σύντροφό σας.

Φάτε… για να έρθει η όρεξη!


Έχετε στ’ αλήθεια πονοκέφαλο. Έχετε τρομακτικό άγχος με τη δουλειά σας. Έχετε να διαβάσετε και τα παιδιά το απόγευμα. Δεν είναι παράξενο που το μόνο που αναζητάτε είναι να πέσετε για ύπνο και να μην σας ξυπνήσει κανείς μέχρι να σηκωθείτε από μόνη σας. Αλλά ο σύντροφό σας θέλει να κάνετε σεξ το βράδυ, γι αυτό σκεφτείτε «τι έχω να χάσω;» και απλά, υποκύψτε. Και επειδή «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», μετά από λίγο θα αναρωτιέστε γιατί δεν κάνετε πιο συχνά. Άλλωστε, σε λίγα μόνο λεπτά θα έχετε καταφέρει να μειώσετε το στρες, να ξαναβρείτε το κέφι σας και να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας.

Παίξτε μαζί με τον σύντροφό σας


Μετά από τόσα χρόνια σεξ με τον άντρα σας, είστε σε θέση να προβλέψετε ή και να αναπαραστήσετε μία προς μία τις κινήσεις του, πριν ακόμα τις κάνει. Για να ανανεώσετε λίγο τη διαδικασία, δοκιμάστε αυτό το παιχνίδι: καθένας από εσάς μπορεί να έχει τρεις σεξουαλικές ευχές, τις οποίες ο άλλος πρέπει να πραγματοποιήσει. Σε διάστημα ενός μήνα θα πρέπει να πραγματοποιήσετε εναλλάξ ο ένας τις ευχές του άλλου, όποιες κι αν είναι αυτές! Αυτό όχι μόνο θα σας «αναγκάσει» να δοκιμάσετε νέα και ενδιαφέροντα πράγματα στο σεξ, αλλά θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε τι πραγματικά σας «φτιάχνει».

Μαρία Κόλλια

Συμβουλές από το redbookmag.com