Γιατί να δοκιμάσω καινούριες στάσεις στο κρεβάτι;

Γιατί να δοκιμάσω καινούριες στάσεις στο κρεβάτι;

«Το πολύ το Κύριε ελέησον, το βαριέται κι ο παπάς» συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός μας και αυτό το ρητό αποδεικνύεται ότι ισχύει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας -αφορά φυσικά, και στον ερωτικό τομέα.

Ιδιαίτερα δε, για τα ζευγάρια εκείνα που μετρούν αρκετά χρόνια κοινής πορείας, η ποικιλία στο «μενού» του κρεβατιού σχεδόν… επιβάλλεται, προκειμένου να ανανεώνονται και οι δύο σύντροφοι μέσα στη σχέση. Γι αυτό και οι ειδικοί στα θέματα του σεξ, προτείνουν τα ζευγάρια να δοκιμάζουν μαζί καινούρια πράγματα -είναι πιο εύκολο όταν νιώθουν οικειότητα μεταξύ τους- ώστε να «σπάνε» την ρουτίνα της ερωτικής τους ζωής.

Διαβάστε λοιπόν, για ποιους λόγους οι sex therapists προτείνουν να δοκιμάζετε με το ταίρι σας καινούριες στάσεις στο κρεβάτι.

1. Για να μην «βυθίζεστε» στη ρουτίνα


Μια καινούρια στάση μπορεί να αφυπνίσει νέες αισθήσεις και να οδηγήσει τόσο εσάς όσο και τον σύντροφό σας σε διαφορετικού είδους ηδονές. Μην διστάσετε να του προτείνετε κάτι που είδατε σε μια ταινία, ή διαβάσατε σε ένα βιβλίο.

2. Για να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας απόδοση


Δοκιμάζοντας νέες στάσεις θα μπορείτε να αναγνωρίσετε πιο εύκολα ποιες σας «ανάβουν» περισσότερο και ποιες λιγότερο. Το ίδιο ισχύει και για το ταίρι σας. Έτσι,θα έχετε την ευκαιρία να τις αξιοποιήσετε ανάλογα και να διαρκέσει ακόμα περισσότερο η ερωτική επαφή.

3. Γιατί υπάρχει πιθανότητα να ζήσετε μια πρωτόγνωρη «κορύφωση»


Το να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό θα σας επιτρέψει να εξερευνήσετε το σώμα σας -πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί ακόμα και να ανακαλύψετε ολοκαίνουριες ερωτογενείς ζώνες και να βιώσετε ένα νέο είδος οργασμού.

4. Για να «εξιτάρετε» το μυαλό αλλά και το σώμα του συντρόφου σας


Τα ζευγάρια που συνεχίζουν να πειραματίζονται στο κρεβάτι, ανανεώνουν συνεχώς τη σχέση τους καθώς ενισχύουν τη διέγερση του συντρόφου τους, κρατώντας τον σε μια «ερωτική εγρήγορση». Ακόμη, πολλοί άνδρες αποζητούν την πρωτοβουλία της συντρόφου τους στο ερωτικό παιχνίδι, αρκεί εκείνη να μην το κάνει με επιθετικό ή απαιτητικό τρόπο. Άλλωστε, ο σκοπός είναι πάντα η αμοιβαία απόλαυση!

Μαρία Κόλλια


Συμβουλές από το redbookmag.com