7 μεγάλα ΜΥΣΤΙΚΑ !

7 μεγάλα ΜΥΣΤΙΚΑ !

Στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι τυχαίο, επομένως ούτε και η όμορφη ζωή, έτσι όπως την ονειρεύεται ο καθένας από μας ! Η κατάκτηση της περνάει σε μεγάλο βαθμό από το χέρι μας. Χρειάζεται σωστή εκμετάλλευση του χρόνου, της ενέργειας, της σκέψης μας αλλά και σκληρή δουλειά για να φέρουμε τα πράγματα εκεί που θέλουμε. Θα σκεφτείτε σίγουρα ότι τίποτα από αυτά δεν είναι εύκολο και πριν ακόμη ξεκινήσετε καλά – καλά την ανάγνωση αυτού του κειμένου θα έχετε αγχωθεί!

Όμως σκεφτείτε: γιατί να στρεσάρεστε εκ των προτέρων και να προετοιμάζετε το έδαφος για την «αποτυχία που σίγουρα θα έρθει», αφού έτσι κι αλλιώς δεν γνωρίζετε τι σας ξημερώνει; Δεν θα ήταν πιο ευχάριστο να στρώνετε με ψυχραιμία το κόκκινο χαλί για να υποδεχτείτε την «επιτυχία που σίγουρα θα έρθει»;

Η όμορφη ζωή δημιουργείται, δεν έρχεται κατά τύχη. Είναι το αποτέλεσμα της σκέψης και της δημιουργικής αξιοποίησης όλων όσων η ζωή σας δίνει καθημερινά. Αντί λοιπόν, να «κρύβεστε» περιμένοντας με αγωνία το επόμενο χτύπημα μήπως ήρθε η ώρα να δείτε την καθημερινότητα και αυτό που ποθείτε να γίνει από άλλη σκοπιά; Βλέπετε, πολλές φορές τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι πιστεύουμε. Τα 7 μυστικά της όμορφης ζωής που ακολουθούν, είναι η απόδειξη!

1.Μαθαίνω να απλοποιώ. Η όμορφη ζωή γεννιέται μέσα από την απλούστευση της καθημερινότητας μας. Επειδή όμως η έννοια της λέξης συχνά παρερμηνεύεται, πρέπει να τονίσουμε ότι απλοποιώ δεν σημαίνει τεμπελιάζω! Σημαίνει απλά, ότι ελευθερώνετε χρόνο και εξοικονομείτε ενέργεια για να κάνετε τη δουλειά που σας αρέσει και να εκπληρώσετε το σκοπό που έχετε στη ζωή σας. Γιατί για να δημιουργήσετε μια όμορφη ζωή, πρέπει κατ’ αρχήν να έχετε τον χρόνο και την διάθεση για να την ζήσετε.

2. Υπολογίζω τα αποθέματα μου. Η όμορφη ζωή στηρίζεται στις εφεδρείες που δημιουργείτε: δύναμη, χρόνο, χώρο, ενέργεια, υλικά αγαθά. Όταν έχετε αποθέματα, σημαίνει ότι έχετε πολύ περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε: αντί για 15 λεπτά ελεύθερου χρόνου, έχετε μία ολόκληρη μέρα και αντί για ενέργεια που «διαλύεται» στην πρώτη αναποδιά, έχετε ρεζερβουάρ γεμάτο για να σας κρατήσει μέχρι την επίτευξη των στόχων σας. Γεμίστε λοιπόν, τις αποθήκες σας και μην ξεχνάτε ότι οι εφεδρείες σας επιτρέπουν να παίρνετε αποφάσεις με βάση αυτά που πραγματικά θέλετε αντί για αυτά που ο φόβος των συνεπειών αποφασίζει.

3. Σκέφτομαι ότι θα τα καταφέρω. Ναι, μπορεί να συμβεί και σε εσάς! Κατευθύνετε λοιπόν, τις σκέψεις σας προς την πιθανότητα ότι θα τα καταφέρετε. Η πίστη σας στο αποτέλεσμα υποδεικνύει και το πόσο πετυχημένοι είστε. Κοιτάξτε γύρω σας: τα άτομα που έχουν κίνητρο, θέτουν συγκεκριμένους στόχους και ψάχνουν να βρουν τρόπους για να τους κατακτήσουν. Η πίστη, ότι υπάρχει λύση στα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν μέρα με την μέρα και χρόνο με τον χρόνο, είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας όμορφης ζωής. Ότι σκέφτεστε και πιστεύετε, αυτό δημιουργείτε. Ακούστε λοιπόν, τον εαυτό σας και αν είναι απαραίτητο προσαρμόστε την εσωτερική σας φωνή σ΄ αυτό που πραγματικά θέλετε!

4. Τηρώ τις προτεραιότητες μου. Είναι αλήθεια πιο εύκολο να περνάτε τις μέρες σας βλέποντας την ζωή να κυλάει, ανταποκρινόμενοι απλώς στο επόμενο πρόσωπο ή πράγμα που θα τραβήξει την προσοχή σας, αντί να χρησιμοποιείται σκόπιμα τον χρόνο, την ενέργεια αλλά και τα υλικά αγαθά σας με τον τρόπο που σας εξυπηρετεί και σας ταιριάζει. Η όμορφη ζωή όμως, έρχεται μόνο μέσα από την δημιουργία προτεραιοτήτων και την τήρηση τους. Θέστε λοιπόν τις προτεραιότητες σας και τιμήστέ τις, αντιμετωπίζοντας με τον σωστό τρόπο κάθε εμπόδιο που μπαίνει στο δρόμο σας.

5. Ισορροπώ τις προσπάθειες μου. Η όμορφη ζωή, δεν μπορεί παρά να είναι το αποτέλεσμα τις καλύτερης σας προσπάθειας. Όμως για να την κατακτήσετε, οι προσπάθειες σας είναι απαραίτητο να έχουν την σωστή κατεύθυνση. Για να φτάσετε τελικά στην επίτευξη των στόχων σας, θα πρέπει να επανεκτιμήσετε τους τρόπους που διαχειρίζεστε τον χρόνο αλλά και τον κόπο σας! Εν ολίγοις, δώστε τον προσωπικό σας ορισμό στην έννοια «όμορφη ζωή» και κατευθύνετε τις προσπάθειες σας, έτσι ώστε να συμπίπτουν μ’ αυτόν. Να είστε σίγουροι ότι η ζωή θα σας ανταμείψει.

6. Κυριαρχώ σ’ αυτά που μ’ αναστατώνουν. Συχνά όταν έχουμε τη διάθεση να το …φιλοσοφήσουμε λέμε στοχαστικά ότι λίγο – πολύ όλα είναι παιχνίδια του μυαλού! Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις σπαταλάμε το 75% της πνευματικής μας ενέργειας σε πράγματα και καταστάσεις που μας απομυζούν και απλά αποσπούν την προσοχή μας από την ίδια μας την ζωή!

Το να κυριαρχήσετε λοιπόν, σ’ αυτά που αναστατώνουν τη ζωή σας και να τα ξεπεράσετε, δίνοντας τους τη θέση που τους αρμόζει, μπορεί να αποδειχτεί το πιο «ακανθώδες» κομμάτι της πορείας προς την όμορφη ζωή. Πόσο εύκολο είναι να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι όντως υπάρχει και άλλος τρόπος σκέψης και λειτουργίας εκτός από τον δικό του; Όχι και τόσο.

Όμως γίνεται! Και φανταστείτε πόσο σπουδαία είναι η ανταμοιβή: θα απελευθερωθείτε επιτέλους από αυτή τη φωνή, που συνέχεια γκρινιάζει μέσα στο κεφάλι σας παγιδεύοντας τις σκέψεις και την ενέργεια σας σ’ ένα συνεχές αναμάσημα ενοχλητικών καταστάσεων και απλά θα προχωρήσετε. Μπροστά σας βρίσκονται όλα αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για εσάς. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα βήμα…

7. Αρχίζω…ξεκινώ, βάζω μπρος. Για να φτάσετε στην όμορφη ζωή, πρέπει να ξεκινήσετε την πορεία σας προς αυτή! Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό, που επαναλαμβάνουν πολλοί «σοφοί της ζωής», επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι γύρω μας: το ταξίδι μιας ζωής ξεκινά με ένα απλό βήμα.

Βλέπετε, ακόμη και για να πάτε από τον καναπέ στο ψυγείο είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε. Έτσι απλά λοιπόν, πάρτε την απόφαση σήμερα και κάντε αυτό το βήμα προς την δική σας όμορφη ζωή. Μην περιμένετε να παντρευτείτε, να πάρετε αύξηση, να μεγαλώσουν τα παιδιά ή ακόμη και να φτιάξει ο καιρός! Σήμερα, τώρα, είναι η σωστή μέρα για να κάνετε το βήμα προς το δρόμο που θέλει η καρδιά σας. Μην ξεχνάτε, αυτό που κάνετε σήμερα προετοιμάζει τη ζωή σας για αύριο.

Ελπίδα Δεδεμάδη