4 ανέξοδοι τρόποι για να γυμναστείτε

4 ανέξοδοι τρόποι για να γυμναστείτε

Ένα υγιές και δυνατό σώμα δεν «χτίζεται» μόνο στο γυμναστήριο ή στο γήπεδο αλλά… και στο σπίτι ή και έξω από αυτό, χωρίς όμως κανένα κόστος! Διαβάστε πώς θα καταφέρετε να γυμναστείτε, χωρίς να ξοδέψετε ούτε μισό ευρώ για συνδρομές και μετακινήσεις.

Στις… αγγαρείες πείτε «ναι»


Οι βαρετές για τους περισσότερους αγγαρείες του σπιτιού αποτελούν ίσως την πιο ανέξοδη λύση για εκγύμναση – όσο πιο απαιτητικές είναι οι δουλειές, τόση περισσότερη σωματική προσπάθεια απαιτείται από εσάς και μάλιστα, «καίγονται» περισσότερες θερμίδες.

Ασχοληθείτε με την κηπουρική


Η ενασχόληση με τα φυτά του μπαλκονιού ή του κήπου σας, είναι ένας ακόμη τρόπος για να ασκηθείτε δωρεάν και παράλληλα να διαμορφώσετε το χώρο σας. Η κηπουρική εξασκεί όλες τις βασικές μυϊκές ομάδες: πόδια, γλουτούς, χέρια, ώμους, αυχένα, πλάτη και την «επίμονη» κοιλιά.

Κάνετε σχοινάκι


Το «σκοινάκι» ως άσκηση εγγυάται την απώλεια βάρους και τη μυϊκή ενδυνάμωση – προσφέρει γράμμωση στα πόδια, τους κοιλιακούς και τους ώμους. Μόλις 45 λεπτά από αυτήν την άσκηση θα σας απαλλάξουν από 450 θερμίδες.

Ανεβαίνετε τα σκαλιά ένα ένα


Συνηθίστε να ανεβαίνετε τα σκαλιά του σπιτιού σας – είναι μία πολύ καλή, εκτός από ανέξοδη, προπόνηση για την καρδιά και τα πόδια σας. Αν δεν «παίρνετε» το ασανσέρ, θα καταφέρετε επίσης να μειώστε τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των καρδιακών παθήσεων και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πληροφορίες από www.nez.gr