Fakir yoga

Fakir yoga

Αρκεί να θυμηθείτε την περίφημη ηρεμία και πνευματική διαύγεια των φακίρηδων όταν βρίσκονται πάνω στο χαλί τους, για να καταλάβετε τις απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες της fakir yoga, τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα.

Η εκτέλεση των κατάλληλων ασκήσεων πάνω στο ειδικό χαλί σε συνδυασμό με σωστές αναπνοές και με την καθοδήγηση ειδικού δάσκαλου που γνωρίζει τη φιλοσοφία και μέθοδο «fakir yoga» έχει αποδειχτεί μετά από έρευνα ότι χαρίζει στο σώμα μοναδική ευεξία.

To fakir yοga…


– «Ξεμπλοκάρει» τα τσάκρα και επιτρέπει στο σώμα να παράγει θετική ενέργεια

– Ενεργοποιεί την παράγωγη ενδορφινών, σεροτονίνης και άλλων ορμονών που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι

– Μειώνει το άγχος και καταπολεμά την αϋπνία

– Ανακουφίζει από πόνους αυχένα και μέσης

– Βοηθά στην αντιμετώπιση δυσπεψίας, ημικρανίας και κατάθλιψης

– Ενεργοποιεί την οξυγόνωση των μυών, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, επαναφέρει τη λάμψη του υγιούς δέρματος στο σώμα μας

Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι 20-40 λεπτα fakir yoga ισοδυναμούν με ένα πλήρες χαλαρωτικό μασάζ και απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για γυμναστική, ή δεν έχουν βρει το είδος γυμναστικής που τους ταιριάζει ή ακόμα σε εκείνους που βαριούνται να γυμναστούν!

H fitness trainer, Χριστίνα Πάζιου, σας δείχνει βήμα προς βήμα πώς να κάνετε τις ασκήσεις της fakir yoga:


Άσκηση 1


Ξαπλώνουμε σε αυτή τη θέση στο στρωματάκι και μένουμε για 10-15 χαλαρωτικές αναπνοές. Αμέσως θα αισθανθείτε το μασάζ που γίνεται στα χέρια αλλά και στο μέτωπο. Όσο πιο κουρασμένα είναι τα χέρια τόσο πιο μεγάλη θα είναι η ανακούφιση που θα νιώσετε. Το κεφάλι θα είναι ανάλαφρο και ξεκούραστο.


Ιδανική άσκηση για αντιμετώπιση του πονοκέφαλου. Τονώνει την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης και ξεκουράζει το νευρικό σύστημα.


Άσκηση 2

Σε αυτή τη θέση μένουμε για 10-15 αναπνοές για την κάθε πλευρά.


Επιφέρει τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα και βοηθάει στην καύση του λίπους από τα γνωστά “ψωμάκια”, ενώ σφίγγει τα μπρατσάκια και ανορθώνει γλουτούς. Παράλληλα επειδή όλες οι απολήξεις των νεύρων βρίσκονται στα πέλματα πατώντας όλο το πέλμα πάνω στο στρώμα του φακίρη βοηθάμε πολλά σημεία του σώματος να χαλαρώσουν (μέση, αυχένας, κτλ. ) και πολλά όργανα να λειτουργήσουν αρμονικά ειδικά αν έχουμε πρόβλημα (στομάχι, έντερο, κτλ. )

Άσκηση 3


Μένουμε σ αυτή τη θέση 10 έως 20 αναπνοές ανάλογα με την αντοχή μας!



Καταπληκτική άσκηση καθώς ένα από τα βασικά κέντρα ενέργειας του σώματος βρίσκεται πάνω στα καρφάκια… Η περιοχή της κοιλιάς όπου βρίσκεται το ηλιακό μας πλέγμα βρίσκεται πάνω στο στρωματάκι και έτσι αρχίζει να βοηθιέται το σώμα να απελευθερώσει το τρίτο μας τσάκρα και να μας βοηθήσει να παράγουμε τις καλές ορμόνες που μας δίνουν δύναμη, θετική ενέργεια και τονώνουν το μεταβολισμό! Παράλληλα ενεργοποιούνται και γυμνάζονται οι κοιλιακοί μας , τα χέρια και τα πόδια με το stretching που γίνεται.

Άσκηση 4

Επαναλαμβάνουμε 10 αναπνοές για κάθε πόδι.


Σε αυτή την άσκηση ενώ τονώνουμε τα νεύρα των χεριών και των ποδιών πράγμα που μας προσφέρει απίστευτη χαλάρωση και σωματική ξεκούραση ταυτόχρονα γυμνάζουμε πάρα πολύ τους προσαγωγούς και πετυχαίνουμε φοβερή ανόρθωση γλουτών.

Άσκηση 5


Μένουμε σ αυτή τη θέση για 10-15 αναπνοές.

Το δεύτερο τσάκρα, βρίσκεται στην περιοχή της λεκάνης και είναι το επίκεντρο της σεξουαλικής ενέργειας και των δημιουργικών ικανοτήτων. Αυτή η άσκηση λοιπόν ενεργοποιεί απίστευτα το τσάκρα της σεξουαλικότητας γιατί το σώμα ακουμπά στο συγκεκριμένο σημείο τα “θαυματουργά” καρφάκια! Παράλληλα γυμνάζεται πολύ το εσωτερικό μέρος των ποδιών αλλά και οι γλουτιαίοι μυς.

Άσκηση 6


Κάνουμε 2 σετ των 10 αναπνοών.


Ξεκούραση και τόνωση της πλάτης και όλης της σπονδυλικής στήλης, της μέσης των ισχίων. Τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια που σημαίνει μείωση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης καθώς και εκγύμναση χεριών και κοιλιακών.

Άσκηση 7

Μένουμε 7 έως 12 αναπνοές σε κάθε πόδι ανάλογα τη δύναμή μας και την αντοχή μας.


Το ένα πόδι πατάει επάνω στο στρώμα, το οποίο αυτόματα σημαίνει τόνωση και ξεκούραση ολόκληρου το σώματος ενώ ταυτόχρονα γυμνάζουμε στο μέγιστο βαθμό γλουτούς, κοιλιακούς, πλάτη, χέρια και φυσικά αυξάνουμε τη σωματική μας δύναμη συνολικά.

Άσκηση 8

Μένουμε σ’ αυτή τη θέση για 10 αναπνοές τουλάχιστον σε κάθε πόδι. Θα δείτε πως θα αρχίζετε να ιδρώνετε που σημαίνει ότι οι μύες δουλεύουν πολύ και το σώμα καταβάλει προσπάθεια και γυμνάζεται καθώς χαλαρώνει.


Βοηθάει πολύ στην αιμάτωση των γλουτών που σημαίνει μείωση της κυτταρίτιδας και σύσφιξη ενώ ταυτόχρονα η όλη στάση γυμνάζει πολύ ολόκληρο το κορμί.

Άσκηση 9

Μένουμε σ αυτή τη θέση για 15 αναπνοές!


Άσκηση πλήρους χαλάρωσης και ηρεμίας. Απελευθέρωση του πρώτου τσάκρα που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και είναι εκείνο που όταν λειτουργεί ορθά μας φέρνει την ψυχική και σωματική ισορροπία.


Άσκηση 10


Μένουμε 5 έως 10 αναπνοές στην κάθε πλευρά.


Είναι απόλυτα σίγουρο ότι αν και σε αυτή τη θέση γυμνάζεται ολόκληρο το μυϊκό σύστημα, ξαπλώνοντας πάνω στο στρωματάκι θα νιώσετε μια απίστευτη χαλαρότητα καθώς γίνεται απίστευτο stretching σε όλη την σπονδυλική στήλη ενώ τα καρφάκια βοηθούν απίστευτα στην τόνωση των νεύρων του σώματος.


Χριστίνα Πάζιου
Fitness trainer – TV Presenter


www.paziou.gr


Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στη fitness trainer, Χριστίνα Πάζιου, στέλνοντάς της email στη διεύθυνση: christina@paziou.gr