3 νόστιμα δροσερά γλυκά

3 νόστιμα δροσερά γλυκά

TRIFLE ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

1 ½ μπισκότα πτι-μπερ

1 κουτί με 2 φακελάκια ζελέ πορτοκάλι, ή οποιοδήποτε άλλη γεύση προτιμάτε

2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού διάφορα φρέσκα φρούτα της εποχής σε κομματάκια

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια

500ml κρέμα γάλακτος

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. 1. Φτιάνουμε το ζελέ με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  2. 2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα. (Εγώ έχω βάλει βανίλιες, φράουλες, μπανάνα, κεράσια αφού έχω αφαιρέσει το κουκούτσι και βερίκοκα).
  3. 3. Σπάμε σε χοντρά κομμάτια το 1 πακέτο πτι-μπερ και το βάζουμε στον πάτο του μεγάλου επίπεδου μπολ.
  4. 4. Φτιάχνουμε τα 2 φακελάκια κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και έτσι όπως είναι καυτή, περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα τα μπισκότα. Να περιχύνετε σιγ-σιγά για να μη σας σηκωθούν τα μπισκότα. Κρατάμε την υπόλοιπη κρέμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει και την ανακατεύουμε συχνά για να μη μας κάνει κρούστα.
  5. 5. Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο και το ανακατεύουμε να σπάσει και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Ρίχνουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε.
  6. 6. Βάζουμε το ζελέ με τα φρούτα πάνω στη κρέμα με τα μπισκότα και το απλώνουμε.
  7. 7. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  8. 8. Το βγάζουμε από το ψυγείο και του προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα που είχαμε αφήσει στην άκρη. Θα την βάλετε με ένα μεγάλο κουτάλι, κουταλιές-κουταλιές και ύστερα απαλά θα την απλώσετε.
  9. 9. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζει να πήζει, θα ρίξουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και θα συνεχίσουμε το χτύπημα, μέχρι να στέκεται και να είναι αφράτη. Θα βάλουμε τη σαντιγί πάνω στο γλυκό πάλι με τη διαδικασία του κουταλιού και όταν τελειώσουμε, θα σπάσουμε το υπόλοιπο μισό πακέτο πτι-μπερ σε χοντρό τρίμα και θα πασπαλίσουμε τη σαντιγί.
  10. 10. Θα σκεπάσουμε το γλυκό μας με μεμβράνη και θα το βάλουμε στο ψυγείο να παγώσει.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ


Καραμέλα

160γραμμ. Ζάχαρη

100γραμμ. Βραστό νερό

Κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

2 κουτιά γάλα εβαπορέ

1 κουτί νερό (χρησιμοποιώντας το άδειο κουτί του εβαπορέ)

4 αβγά

Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Θα χρησιμοποιήσετε 2 τετράγωνα ταψιά, το ένα 24Χ24 και το άλλο μεγαλύτερο από αυτό.

  1. 2. Ανάψτε το φούρνο στους 170 βαθμούς. (Σε πάνω κάτω, όχι στον αέρα)
  2. 3. Βάλτε στο φούρνο το μεγαλύτερο ταψί με νερό στον πάτο, τόσο, όσο να φτάνει στη μέση του ύψους του μικρότερου ταψιού.
  3. 4. Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία να λειώσει και να πάρει σκούρο χρώμα. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και με πολύ μεγάλη προσοχή για να μη καείτε ρίξτε λίγο-λίγο το καυτό νερό ανακατεύοντας. Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά, μέχρι να λειώσει πάλι η ζάχαρη και να γίνει λείο σιρόπι.
  4. 5. Ρίξτε το σιρόπι στο μικρότερο ταψί, γυρίζοντας το για να καλύψει τον πάτο και λίγο τα τοιχώματα.
  5. 6. Βάλτε όλα τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ και χτυπήστε τα για μερικά λεπτά.
  6. 7. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί με τη καραμέλα. Σκεπάστε το ταψί καλά-καλά με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο, μέσα στο μεγαλύτερο ταψί με το νερό. Ψήστε τη κρέμα για 1 ½ ώρα.
  7. 8. Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
  8. 9. Βάλτε την στο ψυγείο για 6 ώρες.
  9. 10. Αναποδογυρίστε τη σε μια πιατέλα και στολίστε την αν θέλετε με φρούτα, ή με ροζέτες σαντιγί.

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 μόρφατ παγωμένη ή 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 γιαούρτι με 2% των 200γραμμ.

1 βανίλια

1 κουτί ζελέ κεράσι (έχει 2 φακελάκια μέσα)

? φλιτζάνι του τσαγιού γάλα με 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ.

350 γραμμ. κεράσια ζυγισμένα χωρίς του κουκούτσι και το κοτσανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. 1. Διαλύουμε πρώτα τον 1 φάκελο ζελέ σε 200γραμμ. ζεστό νερό. Το βάζουμε μέσα σε ένα ποτήρι και στο ψυγείο να κρυώσει.
  2. 2. Φτιάχνουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ κεράσι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς.
  3. 3. Βάζουμε τα μπισκότα στο μπολ, ή στο πυρέξ και τα σπάμε με τα δάχτυλα πιέζοντας τα. Τα περιχύνουμε με το γάλα και το κονιάκ.
  4. 4. Όταν κρυώσει το ζελέ που έχουμε στο ποτήρι, φτιάχνουμε τη κρέμα.
  5. 5. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός τη μόρφατ να αφρατέψει. Ρίχνουμε χτυπώντας το ζαχαρούχο, το γιαούρτι, τη βανίλια και τέλος το ποτήρι με το ζελέ. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα μας, το απλώνουμε πάνω στα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  6. 6. Ετοιμάζουμε τα κεράσια. Τα πλένουμε, κόβουμε το κοτσάνι και αφαιρούμε το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο.
  7. 7. Βγάζουμε το υπόλοιπο ζελέ από το ψυγείο, όταν έχει αρχίσει να πήζει. Το ανακατεύουμε για να σπάσει και να γίνει πηχτή κρέμα και ρίχνουμε τα κεράσια.
  8. 8. Απλώνουμε το ζελέ με τα κεράσια πάνω στη κρέμα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Ανθή Λαμπίρη