Κάνω πάρα πολλές αρνητικές σκέψεις τι θα μπορούσα να κάνω για αυτό;

Κάνω πάρα πολλές αρνητικές σκέψεις τι θα μπορούσα να κάνω για αυτό;

Ένα από τα πιο συχνά θέματα που απασχολούν πολλούς ανθρώπους είναι οι έντονες αρνητικές σκέψεις που όλοι κάνουμε. Όλοι οι άνθρωποι διαθέτουμε ένα μυαλό το οποίο είναι ένα ακούραστο εργοστάσιο παραγωγής σκέψεων και δυστυχώς δεν είναι όλες οι σκέψεις μας θετικές. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει τη συναισθηματική μας κατάσταση και τον τρόπο που νοηματοδοτούμε το κόσμο και τη θέση μας μέσα σε αυτόν! Συνεπώς μια αρνητική ακολουθία σκέψεων δίνει και ένα αρνητικό πρόσημο σε όλα τα προηγούμενα. Ένας εύκολος, απλοϊκός αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπος να επέμβουμε σε αυτήν την αυτόματη πολλές φορές διαδικασία του μυαλού μας είναι ο εξής:
Προσπάθησε να καταγραψεις σε ένα χαρτί όσες αρνητικές σκέψεις παρατηρείς να επαναλαμβανονται και σε ταλαιπωρούν. Αφού τις καταγραψεις σε ένα δεύτερο χαρτί μετέτρεψε σε θετικές. Ένα παράδειγμα , δε πρόκειται ποτέ να βρω θέση πάρκινγκ – θα βρω εύκολα και γρήγορα μια θέση. Η παρουσίαση που έφτιαξα για τη δουλειά είναι χάλια – η παρουσίαση που έφτιαξα για τη δουλειά είναι αρκετά καλή και ενδιαφέρουσα.
Αφού λοιπόν τελειώσεις και με την μετατροπή κράτα αυτό το χαρτί και διάβαζε το μία φορά τη μέρα καθε πρωί η κάθε φορά που το μυαλό σου ξεκινά το πάρτυ των αρνητικών σκέψεων.
Μετά από λίγο καιρό θα παρατηρήσεις ότι μέσα από αυτήν την άσκηση σταδιακά έχεις εκπαιδεύσει το μυαλό σου να ακολουθεί ένα διαφορετικό γνωστικό μονοπάτι!
Καλή επιτυχία!