Λευκο μολύβι, το must του καλοκαιριού

Λευκο μολύβι, το must του καλοκαιριού

Σορτσάκια, πλατφόρμες κοντά μπλουζάκια, τραβηγμένα μαλλιά, το απόλυτο καλοκαιρινό look. Για να το απογειώσετε λείπει μόνο το μακιγιάζ που μαγνητίζει, πρωταγωνιστής του οποίου είναι και φέτος, το trend των τελευταίων δύο ετών, το λευκό μολύβι!

Είναι το αντίστοιχο «μαύρο» του καλοκαιριού και θα φορεθεί φέτος πάρα πολύ, μας λέει ο Γρηγόρης Πυρπύλης.

– Ποιά είναι η χρησιμότητά του;

Το λευκό μολύβι έχει τη βάση του στα 60’s,όπου οι γυναίκες το χρησιμοποιούσαν με αρκετή μάσκαρα για να φωτίσουν και να μεγαλώσουν το βλέμμα τους!

Σήμερα λοιπόν, χρησιμοποιείται ιδανικά στην εσωτερική μεριά του κάτω βλεφάρου, για να δώσει φως, να δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση οτι τα μάτια ειναι μεγαλύτερα αλλά και για να αφαιρέσει την κοκκινίλα των ματιών όταν αυτά ειναι κουρασμένα! Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εσωτερική γωνία του ματιού για να δώσει ακόμη περισσότερο φώς στο βλέμμα!

– Είναι πάντα της μόδας;

Δεν είναι όλο το χρόνο στη μόδα, απλά το καλοκαίρι φοριέται περισσότερο γιατί κάνει ωραία αντίθεση με την μαυρισμένη επιδερμίδα!

– Πως το φοράμε; Μόνο εσωτερικά στο κάτω βλέφαρο ή και σε περίγραμμα;

Το λευκό μολύβι φοριέται ιδανικά εσωτερικά στο κάτω βλέφαρο και όχι περιμετρικά γιατί αν το τοποθετήσουμε εξωτερικά,το πιο πιθανό είναι να φαίνονται τα μάτια μικρότερα.

– Ποιά είναι τα χρώματα με τα οποία συνδυάζεται;

Συνδυάζεται εύκολα με όλα τα χρώματα της παλέτας του μακιγιάζ,όπως και με το μαύρο. Ωραίος συνδυασμός για το καλοκαίρι είναι με τιρκουάζ και μπρονζέ τόνους!

– Ταιριάζει με όλα τα στυλ μακιγιάζ ή όχι;

Σίγουρα ταιριάζει με πολλά στιλ make up αλλά όχι με όλα.. Όταν για παράδειγμα θέλεις να κάνεις ένα πολύ έντονο smoky look, καλό είναι να το αποφύγεις γιατί θα σου μαλακώσει το αποτέλεσμα. Βέβαια, είναι ιδανικό για ένα απαλό και διακριτικό μακιγιάζ που μπορείς να το διατηρήσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

– Ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, ξανθές, καστανές, μελαχροινές και σε ποιες το συστήνει περισσότερο;

Ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από το χρώμα των μαλλιών τους. Απλά στις γυναίκες με σκουρόχρωμη επιδερμίδα ίσως να είναι πολύ έντονο το αποτέλεσμα.

– Ανάλογα με το σχήμα ματιών που έχουμε επηρεάζεται και ο τρόπος που το χρησιμοποιούμε;

Το λευκό μολύβι δεν κολακεύει όλα τα μάτια, γι’αυτό και θέλει προσοχή! Είναι ιδανικό για γυναίκες με μικρά μάτια ώστε να τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα και για εκείνες που έχουν ωραία αμυγδαλωτά μάτια για να τα φωτίσουν! Είναι λάθος και δεν ενδύκνειται για τις γυναίκες που έχουν στρογγυλά μάτια γιατί θα τα κάνει να φαίνονται ακόμα πιο στρογγυλά.

Μαρία Ένεζλη