Καλοκαιρινό μακιγιάζ από τον Γιάννη Μιχαηλίδη

Καλοκαιρινό μακιγιάζ από τον Γιάννη Μιχαηλίδη

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εμείς το αγαπάμε πολύ!  Πρόσωπα και δέρματα που έχουν δεχτεί το χάδι του ηλίου, που όμως πρέπει να τον προσέχουμε πολύ για  λόγους υγείας  και φυσικά γιατί η εξωτερική λάμψη και ομορφιά του προσώπου είναι ο καθρέφτης της “εσωτερικής ομορφιάς” μας.

Ξεκινάω λοιπόν με το πιο  σημαντικό προϊόν που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα και όχι μόνο: Αντηλιακή Ενυδατική Κρέμα Ημέρας!!!   Φυσικά βασική προϋπόθεση είναι η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας με ενυδατικές κρέμες, που χαρίζουν λάμψη και ελαστικότητα στο δέρμα, ώστε να δείχνει φρέσκο και γεμάτο υγεία.

Τα «ΟΧΙ» στο μακιγιάζ  γενικώς

ΟΧΙ στο πολύ βαρύ foundation και την ματ πούδρα. Είναι λάθος ένα πρόσωπο που μοιάζει σαν μάσκα.

ΟΧΙ στα υπερβολικά βγαλμένα φρύδια. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια είναι το 50% του μακιγιάζ.

ΟΧΙ στο πολύ ανοιχτόχρωμο κονσιλερ. Τις περισσότερες φορές αντί να καλύπτουμε τους κύκλους και να φωτίζουμε το βλέμμα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα και η περιοχή φαίνεται πιο γκρι !

Τα «ΝΑΙ»  του καλοκαιρινού μακιγιάζ

Χρησιμοποιείτε  πολύ ελαφρύ Foundation τύπου CC Cream Color Correction (Ενυδατική κρέμα με λίγο χρώμα)..  με αντηλιακή προστασία 20spf.

·         Ενυδατώνετε καλά την επιδερμίδα σας μετά από μια καλοκαιρινή μέρα είτε στη θάλασσα, είτε στην πόλη.

·         Χρησιμοποιείτε  μια ελαφρώς αδιάβροχη μάσκαρα.

·         Χρησιμοποιείτε  μολύβια ματιών Water Resistance..

·         Χρησιμοποιείτε πολύ λεπτή γραμμή  Eye Liner και πολύ κοντά στις βλεφαρίδες.

·         Χρησιμοποιείτε Terracotta με μέτρο και για ρουζ προτιμήστε το κοραλί  και ροζ.  

Τα «ΟΧΙ»  του καλοκαιρινού μακιγιάζ.

 1.    ΟΧΙ στο πολύ ανοιχτό κονσιλερ! Το κονσιλερ πρέπει να είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από το υπόλοιπο πρόσωπο και φυσικά αποφύγετε την πολύ ποσότητα.

2.    ΟΧΙ στο πολύ σκούρο περίγραμμα χειλιών όταν βάζετε ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Καλό είναι να μην έχουν μεταξύ τους μεγάλη διαφορά γιατί μετά από ώρα χάνουμε το κραγιόν και μένει το περίγραμμα.

3.    ΟΧΙ στις γυαλιστερές σκιές όταν το δέρμα στο πάνω κινητό βλέφαρο είναι πολύ μαλακό με ζάρες, γιατί θα μας δείξει το «πρόβλημα» πιο έντονα. Προτιμήσετε τις ματ σκιές.

4.    ΟΧΙ στην έντονη διαφορά του foundation με το υπόλοιπο σώμα. Φροντίστε να έχει τον ίδιο τόνο απόχρωσης με το μπούστο.

5.    ΟΧΙ στα πολύ λεπτά φρύδια.

6.    ΟΧΙ FULL μακιγιαρισμένες στην ξαπλώστρα της παραλίας. Απλά περιποιημένες.

Ανακεφαλαιώνοντας σαν Senior Makeup Artist συνιστώ:

 Μακιγιάζ με μέτρο!

Είναι πολύ σημαντικό ένα πρόσωπο να δείχνει λαμπερό, ενυδατωμένο, περιποιημένο και στιλάτο.

Αυτό το επιτυγχάνουμε με λίγες γνώσεις και τα σωστά προϊόντα μακιγιάζ.

Απλά τονίστε και αναδείξτε τα καλά χαρακτηριστικά σας, βάζοντας ένα διάφανο και απαλό foundation, όπου αυτό χρειάζεται, ρουζ σε χρώμα ροζ-κοραλί, μια φωτεινή σκιά ανάλογα με τα ματιά σας, μάσκαρα, ένα σαγηνευτικό χρώμα σε lip gloss και τέλος αρκετή αυτοπεποίθηση, γιατί κάθε γυναικά είναι μοναδική και έχει δικαίωμα να είναι όμορφη!