Πώς να φοράτε σωστά τα καπέλα

Πώς να φοράτε σωστά τα καπέλα

Εκείνοι που ξέρουν από μόδα αναρωτιούνται: Γιατί δεν έχουν συμπεριλάβει όλες οι γυναίκες το καπέλο στο καθημερινό τους ντύσιμο; Έτσι κι αλλιώς, ταιριάζει στο πιο απλό στυλ ενδυμασίας μέχρι και στο πιο εκκεντρικό!

Το καπέλο προσθέτει στον άνθρωπο που το φοράει μια νότα κουλτούρας, αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζειs -και βέβαια προσθέτει πολύ… μυστήριο! Μια και το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, φορέστε το για να προστατέψετε το πρόσωπό σας από τις ακτίνες τους, αλλά και για να κρατήσετε μακριά σας τα αδιάκριτα βλέμματα. Όταν μια γυναίκα καταλάβει πόσο πρακτικό κι ευκολοφόρετο είναι, είμαι σίγουρη ότι θα το κάνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας της.

Να μερικοί λόγοι ακόμα για να φοράτε καπέλο:

@ Καλύπτει τα ατημέλητα, ακόμα και τα… άλουστα μαλλιά.

@ Κρύβει τις σκούρες ή τις γκρίζες ρίζες.

@ Κάνει τη γυναίκα να φαίνεται ψηλότερη.

@ Δίνει έμφαση στα μάτια.

@ Δίνει στυλ. Η παρουσία σας, όταν φοράτε καπέλο, δεν θα περάσει απαρατήρητη.

@ Δημιουργεί ένα «signature» στυλ.

@ Να θυμάστε ότι τα παπούτσια και το καπέλο τραβούν πάντα την ματιά κάποιου.

Η εθιμοτυπία του καπέλου

Δεν χρειάζεται να βγάλετε το καπέλο σας όταν:

-Παίζει ο Εθνικός Ύμνος κάποιας χώρας.

-Υψώνουν την σημαία μιας χώρας.

-Είστε καλεσμένοι σε κάποιο γάμο ή βάφτιση.

-Παραβρίσκεστε σε επίσημο γεύμα ή δείπνο ή σε κάποιο πάρτι που γίνεται χώρα σε κήπο.

-Eίστε καλεσμένοι σε κάποιο σπίτι.

-Πάτε στο θέατρο, σε μια παράσταση, στο Μέγαρο Μουσικής.

Θα πρέπει να βγάλετε το καπέλο σας όταν:

-Πάτε σε κάποια συνέντευξη για αναζήτηση εργασίας.

-Είστε στον εργασιακό σας χώρο.

-Έχετε ένα επαγγελματικό δείπνο ή γεύμα με κάποιον.

-Εμποδίζετε τη θέα του ατόμου που κάθεται πίσω σας ή δίπλα σας.

-Πάτε κάπου όπου το στυλ του καπέλου που φοράτε δεν ταιριάζει με το περιβάλλον και την εκδήλωση (π.χ. φοράτε αθλητικό καπέλο του μπέιζμπολ ή καουμπόικο και πάτε σ’ ένα γάμο, σ’ ένα τραπέζι ή ακόμα και σ’ ένα γεύμα).

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από αλωπεκίαση ή άνθρωποι που πάσχουν από κάποια μορφή καρκίνου.

Διαφορετικά στυλ καπέλων

Φαρδιά μπορντ και μεγάλα σε μέγεθος καπέλα.

Μας προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες και είναι ιδανικά για μεγάλους σωματότυπους . Καμουφλάρουν τέλεια μεγάλα αυτιά και μακρούς λαιμούς. Προσθέτουν δραματικό αλλά και glamorous look. Φορέστε τα με μακριά φορέματα, με τα μαγιό σας για μια ρομαντική αλλά και ρετρό σικ εμφάνιση.

Fedora καπέλα

Πήραν το όνομα τους από την Sarah Bernhardt’s 1882, στο «Victorien Sardou» που έπαιξε την ηρωίδα Princess Fedora. Με φάρδος 2 -2,5 ίντσες το μπορντ, αυτό το καπέλο θεωρείται ένα κλασσικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Φορέστε το με ανασηκωμμένη την μία πλευρά , για να καμουφλάρετε ασύμμετρα χαρακτηριστικά ή φρύδια. Ανασηκώστε λίγο την μπροστινή μεριά για δημιουργήσετε ένα μυστήριο look, αλλά και για να καλύψετε μία μεγάλη μύτη. Συνδυάστε το με ταγιέρ ή με φόρεμα για μία αψεγάδιαστη εικόνα.

Καουμπόικο στυλ

Ενώ φοριέται από τις γυναίκες που εκπέμπουν δύναμη και ξεχειλίζουν από ζωντάνια, ερμηνεύτηκε τελείως διαφορετικά, είναι το καπέλο που κάνει την γυναίκα να φαντάζει τόσο sexy στα μάτια των ανδρών. Φορέστε το με καρό πουκάμισο και τζιν παντελόνι και μην ξεχάσετε ακόμα και το καλοκαίρι – αν φυσικά αντέχετε με τις απαραίτητες μπότες.

Καπέλο του μπέιζμπολ

Λατρεμένο και πολυφορεμένο και από τα 2 φύλα, όχι μόνο όταν κάνετε κάποιο άθλημα αλλά και στις βόλτες, στα ψώνια σας κτλ. Παρέχει προστασία και άνεση.

Μπερέ

Παραπέμπει στην Γαλλική κουλτούρα, μαλακό, στρογγυλό και ευκολοφόρετο, είναι το είδος του καπέλου που το μεταφέρετε παντού πολύ εύκολα. Αυτό το καπέλο γλυκαίνει τα χαρακτηριστικά και ταιριάζει σε στρογγυλά πρόσωπα. Υφασμάτινο, πλεκτό ακόμα και από μαλακό δέρμα μπορεί να στολιστεί με κάποια διακοσμητική καρφίτσα δίνοντας του έτσι μία άλλη νότα. Ταιριάζει και αναδεικνύει όλα τα στυλ ντυσίματος και δείχνει πολύ σικ με στρατιωτικά σακάκια μια και πρωτοφορέθηκε σαν αξεσουάρ στρατιωτικής στολής τον 17ο και τον 18ο αιώνα.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε το bucket style

Φτιαγμένο από σκληρά, ανθεκτικά υλικά συνήθως για αυτές που μπορούν να κάνουν χωρίς το δραματικό look των τεράστιων καπέλων. Το συναντάμε ακόμη και στο κυνήγι άγριων ζώων στην Αφρική κατασκευασμένο από υλικά που παρέχουν προστασία από τις δυνατές ακτίνες του ήλιου. Εκπέμπει απλότητα και άνεση. Τολμήστε το.

Cloche καπέλο

Το πρωτοσυναντήσαμε το 1920 και αμέσως έγινε ευρέως γνωστό αλλά και αγαπητό φορεμένο με διάφορα στυλ φορεμάτων. Η γραμμή του το κάνει ιδανικό για να κρύψει τα αυτιά ή ένα μέτωπο το οποίο είναι τεράστιο και πεταχτό. Αν έχετε κοντά μαλλιά, καλύψτε τα με το καπέλο και προτιμήστε κάποιο φόρεμα με μπάσκα στην μέση για να δημιουργήσετε εκείνο το vintage style του 1920. Το συγκεκριμένο είδος καπέλου αναδεικνύει τα όμορφα και αψεγάδιαστα γυναικεία χαρακτηριστικά και ταιριάζει περισσότερο σε μικροκαμωμένες γυναικείες σιλουέτες. Τολμήστε να προσθέσετε μία καρφίτσα με κάποιο λίθο ή ακόμα και με κάποιο λουλούδι για ακόμα πιο θηλυκή νότα.

Άντζελα Λεμπέση
Σύμβουλος Επιχειρηματικού και Διπλωματικού Πρωτοκόλλου

www.goodmanners.eu