CREME BRULEE

CREME BRULEE

Προετοιμασία :20′

Ψήσιμο:1,5 ώρα

Υλικά

Για 8 άτομα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 180 ml πλήρες γάλα φρέσκο
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας (ή ιδανικά την ψύχα απο εναν λοβό βανίλιας)
  • 5 κρόκοι
  • 1 ασπράδι
  • 1 κ.σ ανθόνερο
  • 110 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη (για την επιφάνεια)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120oC.Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μίγμα πάρει βράση , αποσύρουμε αμέσως.

Αναμιγνύουμε με το σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και τα ασπράδια. Σουρώνουμε το καυτό γάλα πάνω απο το μίγμα των αυγών και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το ανθόνερο και ανακατεύουμε.

Με μια κουτάλα γεμίζουμε 8 πυρίμαχα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ενα ταψί.Ρίχνουμε καυτό νερό στο ταψί ετι ώστε να φτάσει στη μέση απο τα φορμάκια. Ψήνουμε για 1,5 ώρα ή μέχρι να πήξει η κρέμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.

Λίγο πριν τα σερβίρουμε , πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την καραμελώνουμε με φλόγιστρο (αν δεν έχουμε βάζουμε τον φούρνο στο γκρίλ στους 220οC και τα καραμελώνουμε εκεί).