Ντοματοκεφτέδες μυρωδάτοι!!

Ντοματοκεφτέδες μυρωδάτοι!!

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την Καθαρά Δευτέρα μυρίζομαι. Μην το ρίξετε μόνο στα θαλασσινά και στον χαλβά όμως. Αυτοί οι ντοματοκεφτέδες θα κλέψουν την παράσταση, θυμηθείτε με!

Υλικά

  1. 200γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
  2. 200γρ ντομάτες  στον τρίφτη
  3. 180 γρ. κολοκυθάκια
  4. 1 κρεμμύδι μεγάλο
  5. 260 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 1 κτγ μπεικιν πάουντερ
  7. 10 φύλλα δυόσμο
  8. 10  φύλλα βασιλικό
  9. αλάτι – πιπέρι
  10. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά(βασιλικό -δυόσμο)
  2. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα παραπάνω υλικά (ντομάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, μυρωδικά), προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, το μπεικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά το μείγμα, έτσι ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα
  4. Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει στο τηγάνι, πλάθουμε τους ντοματοκεφτέδες και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στην συνέχεια σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και τους στραγγίζουμε.
  5. Σερβίρουμε  τους ντοματοκεφτέδες  με γιαούρτι ή τυροκαυτερή.