Κρέμα Λεμονιού

Κρέμα Λεμονιού

Έρχεται Τσικνοπέμπτη και ξέρω ότι θα λυσσάξετε στις ταβέρνες και στα μπάρμπεκιου. Μετά από κάθε λουκούλειο γεύμα όμως έρχεται και το γλυκό και επειδή θα φάτε τα λιπαρά σας και τα κοψίδια, σας προτείνω μια δροσερή και νόστιμη κρέμα.

Υλικά

  1. 1 φλ.ζάχαρη
  2. μια πρέζα αλάτι
  3. 1,5 κ.γ κόρν φλάουρ
  4. 1/2 φλ. κρύο νερό
  5. 1 1/4 φλ. γάλα
  6. 3 αυγά (να έχετε χωρίσει τους κρόκους απο τα ασπράδια)
  7. 1/2 φλ.χυμό λεμονιού
  8. ξύσμα απο ενα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το κόρν φλάουρ. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, προσθέτετε το νερό και το γάλα και τα μαγειρεύετε σκεπασμένα για περίπου 15 λεπτά.

Χτυπάτε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και τα μαγειρεύετε για 2 λεπτά περίπου.Κατόπιν αφήστε το να κρυώσει.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα με το λεμόνι.Βάζετε το μείγμα σε ψηλά ποτήρια ή σε μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες πριν τα σερβίρετε.