Κέικ ρυζιού
Posted on
January 13, 2018
in ΦΑΓΗΤΑ
Σε ποιόν δεν αρέσει η μυρωδιά του ζεστού κέικ όταν βγαίνει από τον φούρνο και πλημμυρίζει το δωμάτιο.
Με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι πάει τέλεια!
6-8 μερίδες
Προετοιμ.45′
Μαγ.1 ώρα
Υλικά
4 φλ.γάλα
αλάτι
1 1/4 φλ.ρύζι για ριζότο
ξύσμα απο 1 λεμόνι
3/4 φλ.καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1/4 κουταλιού εσανς αμύγδαλου
4 αβγά, τα ασπράδια χωριστά απο τους κρόκους.
βούτυρο και τριμμένη ψίχα ψωμιού για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το γάλα με μια πρέζα αλάτι σε μια κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά ώσπου να μαγειρευτεί.Αποσύρετε απο τη φωτιά.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
- Προσθέτετε τα αμύγδαλα, την εσάνς και τους κρόκους.
- Χτυπάτε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι ώσπου να φτιάξετε μια σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτετε στο μείγμα του ρυζιού.
- Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. και την πασπαλίζετε με την τριμμένη ψίχα. Μεταφέρετε το κέικ στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40′.