Παγωμένο γιαούρτι και κατεψυγμένα φρούτα

Παγωμένο γιαούρτι και κατεψυγμένα φρούτα

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


Υλικά για 28cm φόρμα με ελατήριο

Βάση

120γραμμ. βούτυρο λειωμένο

250γραμμ. μπισκότα Digestive

Γέμιση

4 φύλλα ζελατίνης, λίγο νερό

? φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

2 κεσεδάκια των 200γραμμ. γιαούρτι στραγγιχτό

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

2 φλιτζάνια του τσαγιού πολτοποιημένες φράουλες, ή ροδάκινα, ή πεπόνι…

250γραμμ. κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση


40γραμμ. σκόνη ζελέ φράουλα, ή πορτοκάλι… (Διαλέξτε κάποιο άρωμα, που θα συνδυάζεται με το φρούτο που έχετε επιλέξει).

80ml καυτό νερό

Μερικές φράουλες, ή το φρούτο που επιλέξατε κομμένο σε μπουκίτσες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Για τη βάση

1. Ανάβετε το φούρνο στους 180ο C.

2. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λειώνετε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι.

3. Ανακατεύετε το βούτυρο με τα τριμμένα μπισκότα και τα στρώνετε πιέζοντας τα με ένα κουτάλι της σούπας στον πάτο της φόρμας και λίγο στα τοιχώματα.

4. Βάζετε τη φόρμα με τα μπισκότα στο φούρνο για 15λεπτά περίπου. Όταν τη ξεφουρνίσετε, τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη γέμιση

1. Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό, για 10 λεπτά.

2. Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βγάζετε τις ζελατίνες από το νερό και τις βάζετε στο ζεστό γάλα, να λειώσουν τελείως. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

3. Βάλτε τα γιαούρτια σε ένα μπολ και κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη πάνω τους. Προσθέστε τις βανίλιες και αναμείξτε τα, με μια σπάτουλα.

4. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τα φρούτα που επιθυμείτε και ρίξτε τα στο μίγμα του γιαουρτιού.

5. Προσθέστε το γάλα με τις διαλυμένες ζελατίνες.

6. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

7. Ρίξτε σε τρεις δόσεις τη σαντιγί στο μίγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

8. Αδειάστε το μίγμα στα μπισκότα και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη διακόσμηση

1. Διαλύστε το ζελέ στο καυτό νερό και αφήστε το να κρυώσει. (Όχι να πήξει)

2. Στολίστε το γλυκό με τα φρούτα, περιχύστε το με το σιρόπι του ζελέ και σερβίρετε το.

FROZEN YOGURT, Ή FRO YO, Ή ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Υλικά για 6 άτομα


2 φλιτζάνια του τσαγιού πολτοποιημένα ροδάκινα, ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο σας αρέσει

1 φακελάκι ζελατίνη χωρίς γεύση

? φλιτζάνι του τσαγιού κρύο νερό

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 κεσεδάκια των 200γραμμ. Γιαούρτι στραγγιχτό. Αν χρησιμοποιήσετε γιαούρτια με γεύση φρούτου, μειώστε τη ζάχαρη σε ? φλιτζάνι του τσαγιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Πολτοποιήστε τα φρούτα, σκεπάστε τα και αφήστε τα στην άκρη.

2. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το παγωμένο νερό και αδειάστε μέσα, το φακελάκι της ζελατίνης. Αφήστε το στην άκρη, για 1-2 λεπτά.

Προσθέστε τη ζάχαρη και βάλτε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Ανακατέψτε το, μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και η ζελατίνη.

3. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τα γιαούρτια, με τον πολτό των φρούτων και το ζελέ.

4. Βάλτε το στην παγωτομηχανή σας να παγώσει, ή σκεπάστε το και βάλτε το στη κατάψυξη, για 3-4 ώρες.

5. Βγάλτε το, κόψτε το σε κομμάτια και χτυπήστε το με το μίξερ χειρός, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει αφράτο.

6. Σκεπάστε το και ξαναβάλτε το στη κατάψυξη για 2 ώρες.

Σημ: Εάν η κατάψυξη σας κάνει συνήθως τα παγωτά σαν πέτρα, βγάλτε το παγωμένο γιαούρτι από τη κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να είναι αφράτο.

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΛΕΜΟΝΙ


3 κεσεδάκια των 200γραμμ. γιαούρτι στραγγιχτό

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.

2. Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα, ή αδειάστε το μίγμα στην παγωτομηχανή σας.

ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ


Μια απλή, απλούστατη ιδέα. Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα σαν γρανίτα, ή μέσα σε αναψυκτικά και ποτά.

Κόψτε με το ειδικό εργαλείο που κόβουμε τις πατάτες σε μπαλάκια, διάφορα φρούτα, πεπόνι, καρπούζι, ροδάκινα, περάστε ρόγες σταφυλιού σε σουβλάκια, σκεπάστε τα με μεμβράνη και βάλτε τα στη κατάψυξη!

Ανθή Λαμπίρη