Ζήστε εδώ και σήμερα!

Ζήστε εδώ και σήμερα!

“It’s a beautiful day … don’t let it get away” ..


Το επαναλαμβάνω καθημερινά στον καθρέφτη μου, όταν ρίχνω την τελευταία ματιά στην εικόνα μου πριν φύγω από το σπίτι. Και με έχει βοηθήσει!

Ζω επικεντρωμένη στο τώρα, γιατί είναι η μοναδική φορά που έχω την ευκαιρία να το ζήσω.

Δεν ξέρω τι μου ξημερώνει (τώρα περισσότερο από ποτέ!). Ξέρω όμως τι έχω μπροστά μου αυτό το λεπτό και δεν χάνω την ευκαιρία να απομυζήσω έστω και την τελευταία σταγόνα απόλαυσης που μπορεί να μου προσφέρει. Όπου κι αν υπάρχει κρυμμένη.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μπορεί και συμμετέχει σε μία καθημερινή «γιορτή της ζωής» και σκέφτομαι μόνο αυτό, χωρίς να γεμίζω το μυαλό μου με πράγματα που δεν περνάνε από το χέρι μου, με αυτά που έγιναν και δεν ξεγίνονται, ή με αυτά που θα έρθουν αλλά αγνοώ.

Δεν αφαιρούμαι, είμαι εκεί κάθε στιγμή, έτοιμη να κινηθώ, να δουλέψω, να κάνω επιλογές και να πάρω αποφάσεις για τις οποίες δεν θα μετανιώσω ποτέ.

Επιλέγω να είμαι παρούσα στην κάθε μου στιγμή, να έχω ενεργό ρόλο σε κάθε λεπτό της ζωής μου.

Ζω, αντί να αφήνω τη ζωή να μου συμβαίνει.


Κι αυτό με βοηθάει να είμαι προετοιμασμένη για όλα!

Αισθάνομαι σίγουρη ότι μπορώ να χειριστώ οτιδήποτε εμφανιστεί στο δρόμο μου, γεγονός που με κάνει να νιώθω ασφάλεια για το μέλλον.

Σήμερα πάντως, παραμένω επικεντρωμένη σ αυτό που είναι μπροστά μου. Και πιστέψτε με το απολαμβάνω.

Α, και κάτι ακόμα: Συχνά πυκνά, τα πρωϊνά, φροντίζω να μου περισσεύει ένα πεντάλεπτο για να κάνω μια απλή άσκηση: στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη, κοιτάζω τον εαυτό μου κατάματα και του ζητώ να μου απαντήσει σε 3 ερωτήσεις – κλειδιά, που εν συνεχεία με βοηθάνε να κρατώ την προσοχή μου στραμμένη αποκλειστικά και μόνο στο σήμερα!


1. Ποιούς λόγους έχω σήμερα για να γιορτάσω και να χαρώ?

2. Φροντίζω όσο χρειάζεται όλα αυτά που υπάρχουν στη ζωή μου και που έχουν για μένα μεγάλη σημασία?

3. Προσπαθώ αρκετά για να προσφέρω στον εαυτό μου μια ζωή απαλλαγμένη από ενοχές και πισωγυρίσματα?


Ελπίδα Δεδεμάδη