Μηλίτης ζεστός, χωρίς αλκοόλ, για τις κρύες ημέρες των Χριστουγέννων
Στην περίοδο των Χριστουγέννων, βλέπουμε ρομαντικές ταινίες, κυρίως Αμερικάνικες, που παραδοσιακά πίνουν ζεστό μηλίτη στο χιονισμένο Χριστουγεννιάτικο τοπίο και αγαπιούνται περισσότερο…
Γιατί να μη το ζήσουμε και εμείς;
6 φ.τ. χυμό μήλου (1 ½ Λίτρο) (Το βρήκα σε μεγάλα Super Market και στα βιολογικά)
½ φλ.τσ. χυμό ροδιού
Ξύσμα από 1 ½ πορτοκάλι
2 σποράκια μπαχάρι
2 ξυλάκια κανέλα
6 καρφάκια γαρύφαλλο
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 φ.τ. σποράκια ροδιού
Για περισσότερο εφέ και άρωμα, προσθέτουμε φετούλες πορτοκάλι, φετούλες μήλου και αστεροειδή γλυκάνισο
Πώς το φτιάχνουμε
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε τον μηλίτη μας ζεστό και τον διακοσμούμε εάν θέλουμε, με κρυσταλλική ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού, ξυλάκι κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο.