Υπέροχη και εύκολη τάρτα μυζήθρας.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 3,5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220 γρ. βούτυρο
- 3 κρόκους αυγών
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
- 1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
- 1,5 φλ. ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγών
- 1/2 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κ.γ σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη.Προσθέτετε τους κρόκους και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα.Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο νερό ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή.Την αφήνετε για 10 λεπτά.
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 23 εκ. Κρατάτε δυο μπαλάκια ζύμης, ανοίγετε την υπόλοιπη σε φύλλο και το στρώνετε στο ταψί., φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά.
Βάζετε σε μια λεκάνη το τυρί.Ρίχνετε την κανέλα , το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτετε τη ζάχαρη , το μπέικιν και ρίχνετε το μείγμα στη μυζήθρα λίγο λίγο. Ανακατεύετε καλά και στρώνετε τη γέμιση πάνω στη ζύμη. Με την υπόλοιπη ζύμη κάντε λεπτά κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω στη γέμιση, όπως στην πάστα φλώρα.
Χτυπάτε τον κρόκο και αλείφετε την τάρτα. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 45 λεπτά., ώσπου να ροδίσει. Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.