Μην υποτιμάς τη δύναμη της σκέψης σου

Μην υποτιμάς τη δύναμη της σκέψης σου

Αν ανήκετε σ’ εκείνους που πιστεύουν ότι οι δυνατότητες του ανθρώπου να διαμορφώσει τη ζωή του όπως τη θέλει είναι ελάχιστες, και ότι όλα ή σχεδόν όλα όσα υπάρχουν ή απουσιάζουν από τη ζωή τους είναι θέλημα Θεού, καλής ή κακής τύχης, προδιαγραφές στο πεπρωμένο τους, ή υπαιτιότητα των άλλων, σημαίνει ότι δεν πιστεύετε πώς με τη σκέψη σας μπορείτε να έλξετε στη ζωή σας αυτό που επιθυμείτε.

Μη βιαστείτε να πείτε «τι σαχλαμάρες είναι αυτές που γράφετε». Μη βιαστείτε να σταματήσετε την ανάγνωση αυτού του σύντομου κειμένου.

Άλλωστε τι κακό θα σας έκανε να μάθετε λίγα πράγματα για τον περίφημο Νόμο της Έλξης, όπως αναφέρεται στα σχετικά βιβλία, και να δοκιμάσετε αν και η δική σας σκέψη έχει δύναμη να φέρει στη ζωή σας αυτό που ονειρεύεστε;

Με λίγα λόγια λοιπόν έχουμε και λέμε:

Ο Νόμος της Έλξης βασίζεται στη θεωρία ότι όλα όσα μας συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα της σκέψης μας και μόνο! Γιατί, πάντα σύμφωνα με τη συγκεκριμένη θεωρία, όσο πιο πολύ σκεφτόμαστε κάτι, τόσο αυτές οι σκέψεις μας φορτίζουν με έντονα συναισθήματα, και τότε, το σύμπαν, μέσα στο οποίο υπάρχουν τα πάντα, τα καλά και τα κακά, σπεύδει να φέρει στη ζωή μας αυτό που κυριαρχεί στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Με άλλα λόγια το σύμπαν λαμβάνει τα σήματα που στέλνουμε με τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας και απαντάει ανάλογα. Αν τα σήματα μας εκπέμπουν κάτι θετικό, τα καλά στη ζωή μας αργά η γρήγορα θα εμφανιστούν. Αν είμαστε μέσα στην άρνηση και τη μαυρίλα μόνο μιζέρια και πλήξη μας περιμένουν σε κάθε στροφή του δρόμου.

Μα πώς, θα σκεφτεί κάθε λογικός άνθρωπος, μπορώ να είμαι αισιόδοξος και να κάνω θετικές σκέψεις ή όνειρα, όταν στην καθημερινότητά μου έρχομαι αντιμέτωπος με τόσες δυσκολίες;

Η απάντηση, με βάση πάντα τη θεωρία του Νόμου της Έλξης είναι: Προσποιήσου!!!

Βάλε καλά μέσα στο μυαλό σου ότι όλα τα άσχημα είναι μόνο προσωρινά, και ότι η λύση στο πρόβλημά σου βρίσκεται καθοδόν. Κάνε πως πιστεύεις ότι αυτό που χρειάζεσαι, ή επιθυμείς είναι θέμα χρόνου μέχρι να το αποκτήσεις. Προσπάθησε όταν το σκέφτεσαι να διώχνεις από μέσα σου τον φόβο ότι η επιθυμία σου μπορεί να μην πραγματοποιηθεί ποτέ. Προσπάθησε να σκέφτεσαι τον εαυτό σου και τη ζωή σου σαν να έχει γίνει πραγματικότητα το όνειρό σου.

Για παράδειγμα, αν επιθυμείς να πάρεις προαγωγή και αύξηση μισθού, ή να συναντήσεις τον ιδανικό για σένα σύντροφο ζωής, μέχρι αυτό να συμβεί,  βάλε το μέσα στο μυαλό σου σαν γεγονός τετελεσμένο, σαν να έχει ήδη συμβεί. Δες με τα μάτια της φαντασίας σου τον εαυτό σου πόσο επιτυχημένος επαγγελματικά είναι, ή πόσο ευτυχισμένος στην αγκαλιά του συντρόφου του. Πώς συμπεριφέρεσαι, πώς σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι, που πηγαίνεις, τι φοράς, κ.λπ. Αφέσου να πλημμυρίσεις με τα όμορφα συναισθήματα που σου προκαλεί αυτή η κατάσταση.  Αφέσου στη φαντασίωση. Ζήσε το όσο πιο αληθινά μπορείς με τη φαντασία σου.

Πες νοερά και φωναχτά ξανά και ξανά, γράψε ξανά και ξανά, μέχρι να το πιστέψεις την παρακάτω φράση: Το σύμπαν με στηρίζει και συνωμοτεί υπέρ μου για να μου φέρει αυτό που ονειρεύομαι! Και ας μην το πιστεύεις.

Τέλος, αν θέλεις να ενεργοποιήσεις ακόμα περισσότερο τον Nόμο της ;Eλξης μπορείς να κάνεις τα εξής:

  1. Εστίασε την προσοχή σου σε ό,τι καλό υπάρχει στη ζωή σου και νιώσε ευγνώμων για την ύπαρξή του. Εστίασε σε όλα αυτά που θεωρείς δεδομένα στη ζωή σου και αναγνώρισε την αξία τους. Αφέσου να πλημμυρίσεις με τα ευχάριστα συναισθήματα που σου προκαλεί η ύπαρξη όλων αυτών στη ζωή σου και προσπάθησε να τα φέρνεις συχνά στη σκέψη σου ώστε να βιώνεις και τα ανάλογα συναισθήματα.
  2. Εστίασε την προσοχή σου σε πρόσωπα και καταστάσεις, σε εικόνες, βιβλία και ταινίες που έχουν σχέση με αυτό που επιδιώκεις και ποθείς διακαώς. Έτσι ενισχύεις ακόμα περισσότερο τη σκέψη και τα συναισθήματα σου με αποτέλεσμα να ισχυροποιούνται και τα μηνύματα που στέλνεις στο σύμπαν.
  3. Κάνε πράξη τη γενναιοδωρία. Δώσε από το περίσσευμα σου στον φίλο, τον συγγενή,, τον συνεργάτη, τον άγνωστο της διπλανής πόρτας. Στήριξέ τον όπως μπορείς. Συναισθηματικά, υλικά, ή πρακτικά. Όσο περισσότερα μπορείς να δώσεις, τόσο περισσότερα θα λάβεις από το σύμπαν.

Υ.Γ. Οι υποστηρικτές της θεωρίας του Νόμου της Έλξης είναι κατηγορηματικοί σε σχέση με την αποτελεσματικότητά του, και προκαλούν – με την καλή έννοια- τους άπιστους Θωμάδες να τον δοκιμάσουν. Τι έχουν να χάσουν;