Γκρανόλα από… σπίτι!
Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι και τις παρασπονδίες του, ο Σεπτέμβριος είναι σίγουρα ο ιδανικότερος μήνας να αρχίσουμε σιγά σιγά να “φτιάχνουμε” τη διατροφή μας. Η σπιτική γκρανόλα για ένα θρεπτικό και χορτααστικό πρωινό είναι μία καλή αρχή.
Σε ένα μπολ αρχικά ανακατεύουμε:
2 κούπες βρώμη
1 κούπα καρπούς και σπόρια μιξ (έβαλα κοπανισμένα φιστίκια αιγίνης και αράπικα, τσιπς καρύδας, τσία, λιναρόσπορο, σπόρους κάνναβης, φιλέ αμύγδαλο, κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο)
Βάζουμε σε ένα τηγάνι 4 κ.σ λάδι καρύδας + 4 κ.σ σιρόπι σφενδάμου ή πετιμέζι ή αγαύη ή μέλι (ό,τι έχετε)
και αφού λιώσουν μαζί, ρίχνουμε τα στερεά υλικά από πάνω και ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι/σιρόπι.
Ενδιάμεσα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μιξ που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στον αέρα σε μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά.
Ανακατεύουμε με ενα κουτάλι το μείγμα και προσθέτουμε 1 κούπα ξερά φρούτα χ.ζ. (εγώ έβαλα σταφίδα, cranberries και αποξηραμένες φραουλες χ.ζ. ψιλοκομμένες)
Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά,
αν θελετε μπορείτε να προσθεσετε κανέλα ή κακάο ή βανίλια.
Αφού παγώσει, αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο .
Διατηρείται για 3-4 εβδομάδες.
Μπορείτε να την βάλετε στο πρωινό σας(3-4κ.σ) με 1φλ.γαλακτοκομικό
Πηγή: https://efdiatrofin.gr/spitiki-granola/
Περισσότερα:https://efdiatrofin.gr/