Ο χειμώνας είναι εδώ και οι γιορτές όπου νάναι καταφθάνουν

Ο χειμώνας είναι εδώ και οι γιορτές όπου νάναι καταφθάνουν

Επιτέλους έξω κάνει κρύο!

 

Δεν με νοιάζει που οι «πότε επιτέλους θα έρθει ο Αύγουστος» θεωρούν τη χαρά μου για τον ερχομό του χειμώνα… σκέτη βλακεία. Δεν με νοιάζει που παγώνει η μύτη μου μόλις ξεμυτίσω απ’ το σπίτι. Ούτε που μου ανοίγει η όρεξη και ξαναπαίρνω όσα κιλά έχασα το καλοκαίρι. Δεν με νοιάζει που ο λογαριασμός του ηλεκτρικού παίρνει ολοταχώς την ανιούσα, ούτε γκρινιάζω για τις άλλες δυσκολίες που οι χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες προκαλούν στην καθημερινότητά μου.

 

Εστιάζω μόνο σε όλα τα ωραία του χειμώνα, σε όλα εκείνα που ακριβώς επειδή έξω κάνει κρύο μπορώ να τα απολαύσω περισσότερο.

Στην αίσθηση της σπιτικής θαλπωρής, στο αίσθημα της γαλήνης και της ηρεμίας που με πλημμυρίζει μόλις μπω στο ζεστό μου σπιτικό.

Στην χωρίς φόβο απόλαυση της λάμψης και της ζεστασιάς του ήλιου όταν κάνω τις μακρινές μου βόλτες.

Στο αναζωογονητικό χειμωνιάτικο αεράκι, που με κάνει να νιώθω πιο δραστήρια και δημιουργική. Στις καινούριες ιδέες που φυτρώνουν απ’ το πουθενά, στα καινούρια σχέδια που περιμένουν να καταστρωθούν!

Εστιάζω ακόμα και σε όλες εκείνες τις νοικοκυρίστικες δουλειές που από βαρεμάρα όλο τις αναβάλλω, αλλά τον χειμώνα τις κάνω με χαρά, δίνοντας, εννοείται, τον καλύτερο εαυτό μου στο μαγείρεμα! Οι μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα μου, αφού μέχρι και ψωμί βάζω στο φούρνο, είναι κάτι παραπάνω από… ξεμυαλιστικές!

Και τι όμορφα που είναι τα κυριακάτικα μεσημέρια που άλλοτε το γιουβέτσι και άλλοτε το κατσικάκι με πατάτες γίνονται ανάρπαστα από τους αγαπημένους μου…

Πόσο διασκεδαστικές οι βραδιές με την παρέα, που πότε στο σπίτι του ενός και πότε στου άλλου, μαζεύεται γύρω από το τζάκι για trivial pursuit, μονόπωλη και κουβεντούλα. Πόσο αγχολυτικά  τα γέλια, λόγω παντομίμας και Pictionary, που παίζουμε σχεδόν αποκλειστικά όταν έξω κάνει κρύο.

Αλλά και μόνη στο σπίτι με βιβλίο, sudoku, σταυρόλεξο και το κοντσέρτο του χειμώνα από τις 4 εποχές του Vivaldi, περνάω μια χαρά!

Και τι υπέροχο συναίσθημα η ευδαιμονία που νιώθω όταν χώνομαι στην ζεστή αγκαλιά του πουπουλένιου μου παπλώματος!

Εύχομαι σε όλους μας «Καλό χειμώνα», ακόμα και σε σας που δεν τον αγαπάτε.  Ζήστε τον όσο καλύτερα μπορείτε και παρηγορηθείτε με τη σκέψη, ότι μια εποχή είναι κι αυτή, και θα περάσει!