Μερικοί άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ τρέλες. Τι τρομακτική πρέπει να είναι η ζωή που ζουν!

Μερικοί άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ τρέλες. Τι τρομακτική πρέπει να είναι η ζωή που ζουν!

Ανεξάρτητα από το τι ονομάζει ο καθένας από μας «τρέλα» και ανεξάρτητα από το ποιες πράξεις χαρακτήριζε ως «τρέλες» ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας Τσαρλς Μπουκόφσκι (1920-1994), το συμπέρασμα του για τους ανθρώπους που δεν κάνουν τρέλες είναι εύστοχο και αληθινό.
Γιατί οι άνθρωποι που δεν κάνουν ποτέ αυτό που θεωρούν τρέλα είναι καταδικασμένοι να ζήσουν μια ζωή μονότονη, μια ζωή όπου η μια μέρα είναι ακριβώς ίδια με την επόμενη, εκτός βέβαια και αν τους λυπηθεί η ζωή και τους αναγκάσει να βγουν έξω από τη ρουτίνα τους.
Γιατί αυτό που κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα είναι η έκπληξη και η ανατροπή, είναι η απόδραση από το γνωστό, από το προγραμματισμένο και το αναμενόμενο, είναι η κατάργηση της συνήθειας έστω και για μια μέρα, είναι η παρεκτροπή από το σενάριο της ζωής μας που γράφουμε με τη λογική μας και όχι με την καρδιά μας…
Ακόμα και αν η τρέλα που κάνουμε μας βάλει σε μπελάδες και να την πληρώσουμε ακριβά, για μερικές στιγμές θα έχουμε νιώσει χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, θα έχουμε νιώσει γενναίοι και τολμηροί, θα έχουμε νιώσει επαναστάτες και ελεύθεροι… Κι αυτές είναι οι στιγμές που τελικά πραγματικά αξίζουν στη ζωή.
Αν έχεις μόνο 100 ευρώ στην τσέπη σου για να περάσεις τον μήνα κι εσύ τα ξοδέψεις όλα σε μια μέρα επειδή ερωτεύτηκες αυτό που είδες σε μια βιτρίνα, ή επειδή ο φίλος σου ήταν σε πολύ δύσκολη θέση και χρειαζόταν επειγόντως αυτό το κατοστάρικο… τότε ναι έκανες μια τρέλα που θα σου στοιχίσει. Όμως πήρες τη χαρά να αποκτήσεις κάτι που ήθελες πάρα πολύ, πήρες τη χαρά να σταθείς σ’ έναν φίλο.
Αν την ώρα που πήγαινες για ύπνο σου χτυπήσει το κουδούνι η παρέα σου για να σε πάρει μαζί της στο πάρτι που έχει «ανάψει» στην ακρογιαλιά και την ακολουθήσεις, ναι με την άλλη μέρα θα έχεις τα χάλια σου, όμως θα το έχεις διασκεδάσει με τη ψυχή σου.
Αν αντί να περάσεις το Σαββατοκύριακο σου στο εξοχικό σου ή στο μέρος που συνηθίζεις να πηγαίνεις με την παρέα σου, εσύ πας στον Πειραιά και μπεις στο πρώτο πλοίο που σαλπάρει για έναν άγνωστο σε σένα προορισμό, θα έχεις τη χαρά να εξερευνήσεις έναν καινούριο τόπο, να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους… Μπορεί να σου αρέσει , μπορεί και όχι. Όμως η ικανοποίηση ότι… γνώρισες κάτι καινούριο, ότι ξέφυγες από τη ρουτίνα, θα σ’ έχει αναζωογονήσει.