Διάφορα διεθνή γουρλίδικα έθιμα για την Πρωτοχρονιά!

Διάφορα διεθνή γουρλίδικα έθιμα για την Πρωτοχρονιά!

Επειδή μας πάει… Άσε να μη πω… τα τελευταία χρόνια, μπήκα στη διαδικασία να βρω διεθνώς, διάφορα έθιμα της Πρωτοχρονιάς, ελπίζοντας να αλλάξουν την τύχη μας και το ριζικό μας!

Αγγλία: Οι Βρετανοί για καλή τύχη στη νέα χρονιά, πιστεύουν ότι ο πρώτος επισκέπτης που θα μπει από την μπροστινή πόρτα, θα πρέπει να είναι ένας ωραίος νεαρός ψηλός μελαχρινός άνδρας, που θα φέρει δώρα όπως, ψωμί (για να χορταίνεις), αλάτι (για να είσαι πλούσιος) και κάρβουνο (για να είσαι ζεστός).

Ανακοίνωση!: Πληρώνω όσο-όσο να βρω έναν ωραίο ψηλό μελαχρινό άντρα για την Πρωτοχρονιά!

Ιταλία: Έχετε ακούσει το παλιό ρητό, «έξω με το παλιό, μέσα με το νέο»; Στην Ιταλία, πετούν παλιά μαξιλάρια και γενικά μαλακά ελαφριά αντικείμενα από τα παράθυρά τους, για να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή για τη νέα χρονιά. Αλλά είναι γενικά μαλακά και ελαφριά… Δόξα τω Θεώ!

Ελβετία: Αυτοί φέρνουν την ανατροπή. Πετάνε σαντιγί στο πάτωμα, όπως εμείς το ρόδι και το αφήνουν εκεί, που συμβολίζει πλούτο για την επόμενη χρονιά.

Δανία: Εκεί το παν γουρλίδικο γι’αυτούς είναι η φιλία. Κρατούν όλα τα παλιά πιάτα και σερβίτσια και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα σπάνε ο ένας στην πόρτα του άλλου. Την επομένη κάνουν απολογισμό το ποιος έχει τα περισσότερα συντρίμμια και ο νικητής είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, γιατί μόλις διαπίστωσε ότι έχει πολλούς φίλους!

Αργεντινή: Πετάνε παλιά πράγματα, έγγραφα και διάφορα χαρτιά σχισμένα υπό μορφή κομφετί, συμβολίζοντας ότι αφήνουν πίσω το παρελθόν.

Κίνα: Το κόκκινο χρώμα! Συμβολίζει, υγεία, ευτυχία και χρήματα. Παντού κόκκινο. Κόκκινα φαναράκια, κόκκινα διακοσμητικά, ακόμα, βάφουν κόκκινη και την εξώπορτα τους! (Μην το κάνετε εσείς αυτό).

Ισπανία: Εγώ θα σας το πω για την πληροφορία και μόνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το κάνουμε. Με φοβίζει! Πρέπει να φάνε 12 ρόγες σταφυλιού την ώρα που χτυπάει το ρολόι τα μεσάνυχτα. Εάν δεν προλάβουν, θα χάσουν την τύχη για το νέο έτος! Wow! So creepy!!!

Και για να τελειώνουμε, άλλοι τρώνε στρογγυλά πράγματα, όπως donuts με τρύπα, άλλοι πετάνε στο ποτάμι κέρματα, μη διανοηθείτε στον Κηφισό, πιστεύω ότι και η θάλασσα θα έχει το ίδιο γουρλίδικο αποτέλεσμα. Άλλοι χτυπάνε κατσαρόλια, σφυρίζουν καραμούζες, πετούν βεγγαλικά… Και στατιστικά αποφάσισα ότι πρέπει να πετάς κάτι, όπως παραδείγματος χάρη το ρόδι.

Εσείς τώρα κάντε ότι νομίζετε!