Χοιρινό με super τραγανή πετσούλα!

Χοιρινό με super τραγανή πετσούλα!

https://www.youtube.com/watch?v=pUIHHJXw-Fo&list=RDCMUCgpnjdjVpDEFtp1EtmPyLzQ

Υλικά που θα χρειαστούμε

1 χεράκι χοιρινό με πετσούλα χωρίς κόκαλο 3κιλά περίπου

Καρυκεύματα για την προετοιμασία του χοιρινού θα χρειαστούμε

1 κ.σ. Μαραθόσπορο

2-3 κ.σ. χοντρό Αλάτι

1 κ.σ. πιπέρι

1 κ.σ. + 1 κ.γ. Λάδι

Για το ταψί

1 σκόρδο

2 κρεμμύδια

2 φ.τ. Κρασί, ή μηλίτη, ή νερό

Για τη σάλτσα

¼ φ.τ. Αλεύρι

2 φ.τ. Ζωμό από κύβο κοτόπουλου

Αλάτι και πιπέρι

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C με αέρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ο C και φουρνίζουμε το χοιρινό, για 2 ½ ώρες. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, στους 250ο C, για 30 λεπτά. Εάν δεν σας έχει δώσει το αποτέλεσμα της εικόνας της φωτογραφίας, ανάψτε και το γκριλ και περιμένετε με μεγάλη προσοχή, μέχρι να κάνει παντού, αυτές τις φουσκαλίτσες στην πετσούλα του, που βλέπετε στη φωτογραφία.
  2. Ξεφουρνίστε, ακουμπήστε το χοιρινό σε μια πιατέλα, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
  3. Σε αυτό το διάστημα, ετοιμάστε τη σαλτσούλα του.

Κόψτε το μπροστά στους καλεσμένους σας για να ακούσουν το κρατς-κρατς και σερβιρίστε το περιχυμένο, από τη σάλτα του.

Είμαι σίγουρη ότι θα πάρετε τα συγχαρητήρια. Πρώτον για τον ήχο και δεύτερον για τη γεύση!