“Τα Χριστούγεννα του πολεμιστή”

“Τα Χριστούγεννα του πολεμιστή”

Αν και μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα λίγες μόνο εβδομάδες, νιώθω πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δε βοηθά καθόλου στη δημιουργία αυτής της γλυκιάς προσμονής που κάποτε ξεκινούσε από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου κιόλας…

Πριν προλάβουμε καν να ανασυνταχθούμε μετά από τον πόλεμο της covid-19, κι ενώ περιμέναμε να απολαύσουμε πραγματικά τις φετινές γιορτές, ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια τρόμου εγκλεισμού και καταπίεσης, τα δεδομένα έρχονται να «στριμώξουν» και πάλι τα όνειρά μας.

Από την μία η οικονομική ύφεση και η ανασφάλεια, και από την άλλη η τοξικότητα, οι εξαπατήσεις, τα σκάνδαλα, αλλά και όλες αυτές οι εκφάνσεις εκκωφαντικής βίας, σε όλες της τις μορφές, νιώθω ότι πραγματικά μας βυθίζουν όλο και περισσότερο σε μία θάλασσα απογοήτευσης και θλίψης.

Όμως και στους μεγαλύτερους πολέμους, η εκεχειρία είναι πάντα απαραίτητη. Ο πολεμιστής πρέπει να ξεκουράζεται. Ο πολεμιστής πρέπει να ανασυντάσσει τις δυνάμεις του. Ο πολεμιστής πρέπει να δίνει στον εαυτό του το χρόνο που χρειάζεται να δει τα λάθη του και να καταστρώσει τα νέα του σχέδια. Να αποτοξινωθεί από τη βαρβαρότητα και το «έγκλημα». Να συνειδητοποιήσει ότι είναι ακόμα ζωντανός άρα έχει ακόμα ευκαιρίες μπροστά του. Έχει ακόμα μάχες που μπορεί να νικήσει.

Ας δούμε λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα ως «τα Χριστούγεννα του πολεμιστή».  Ας κάνουμε χώρο στο μυαλό μας να περάσουν σκέψεις όμορφες και αισιόδοξες. Ας κάνουμε χώρο στη ψυχή μας να γεμίσει γαλήνη, αισιοδοξία, χαρά. Ας κοιτάξουμε γύρω μας και ας εκτιμήσουμε ό,τι έχουμε. Ας γνωριστούμε καλύτερα…  Ας χαμογελάσουμε.

Ας απολαύσουμε τα φετινά Χριστούγεννα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, διδαχθήκαμε ότι τίποτα στη ζωή μας δεν είναι δεδομένο.

Καλά Χριστούγεννα με φως και πολλή αγάπη.

Χριστίνα

 

Υ.Γ. Όλο τον Δεκέμβριο, το lifesharing.gr θα σας γεμίζει ιδέες και απλές, πρακτικές συμβουλές για το σπίτι, τη διακόσμηση, τη μαγειρική και  την ομορφιά αλλά και φυσική και ψυχική ενδυνάμωση!