Καλό φθινόπωρο με δύναμη και αισιοδοξία!

Καλό φθινόπωρο με δύναμη και αισιοδοξία!

Φθινόπωρο… ξέρω ότι μπορεί να ακουστεί παράξενο αλλά για μένα είναι η καλύτερη εποχή… Καταλαβαίνω ότι για τους περισσότερους σημαίνει επιστροφή στην καθημερινότητα, στις υποχρεώσεις, στο άγχος, στο φως που λιγοστεύει μέρα με την ημέρα.

Όμως για μένα ισοδυναμεί με ένα νέο ξεκίνημα. Είναι η στιγμή της ανασυγκρότησης, των αποφάσεων, των καινούριων στόχων.  Όσο δύσκολες κι αν είναι οι στιγμές που διανύουμε, όσο δυσοίωνες κι αν είναι οι προβλέψεις για τους μήνες που θα ακολουθήσουν, η κάθε δυσκολία έχει δύο αναγνώσεις: Ή  “όλα είναι εναντίον μας ” ή “όταν κλείνει μία πόρτα, πάντα ανοίγει ένα παράθυρο”.   Κι αν δεν μιλάμε για θέματα υγείας εκεί που οι επιλογές μας μπορεί να είναι λιγότερες, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πρέπει να να πιστεύουμε ακράδαντα σε μας τους ίδιους. Στην ελευθερία της απόφασης μας. Στην ελευθερία επιλογής του δρόμου που θα ακολουθήσουμε.

Ξέρετε, όταν νιώθω πραγματικά κουρασμένη ή φοβισμένη , όταν οι συγκυρίες και τα γεγονότα με καταβάλλουν, μία σκέψη κάνω για να επανέλθω -όσο αυτό είναι δυνατόν-. “Εκεί που νιώθεις ότι οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν να ξέρεις ότι μέσα σου κρύβεις άλλες τόσες”. 

Πάμε να υποδεχθούμε αυτή την νέα εποχή με αισιοδοξία και … “τσαγανό”. Όταν το νερό του  ποταμού βρίσκει εμπόδια, απλά βρίσκει άλλες διαδρομές για να συνεχίσει τη ροή του. Η φύση ξέρει καλύτερα. Ας αντιγράψουμε τη σοφία της….