Κάμερον Ντίαζ: Νέα και όμορφη στα 50 της δηλώνει…

Κάμερον Ντίαζ: Νέα και όμορφη στα 50 της δηλώνει…

Στο κατώφλι των 50 χρόνων της η Cameron Diaz δήλωσε πώς θέλει να ζήσει μέχρι τα 110!

“Είμαι ενθουσιασμένη που έχω ακόμα 50, και γιατί όχι 60 χρόνια, να ζήσω! Όχι μόνο γιατί το παιδί μου είναι μικρό σε ηλικία αλλά και γιατί η ζωή είναι συναρπαστική όσο και αν μεγαλώνουμε. Η σκέψη ότι μεγαλώνω δεν με φοβίζει. Eξ άλλου μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει εντελώς αλλάξει ο τρόπος που ζουν οι άνω των 50, 60 και 70 χρονών άνθρωποι, έχει αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε για την τρίτη ηλικία”.

Η αναφορά και το ενδιαφέρον της Κάμερον Ντίαζ για τη μακροζωία και την τρίτη ηλικία δεν είναι κάτι καινούριο, αφού έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με το θέμα και έχει εκδόσει και σχετικά βιβλία. Όμως η πρόσφατη δήλωσή της αφορούσε αποκλειστικά την ίδια και το πώς βλέπει τη ζωή της απ’ εδώ κι εμπρός.

“Πιστεύω ότι είναι στο DNA μου να παραμείνω δραστήρια μέχρι τα βαθιά μου γεράματα. Το να μεγαλώνουμε όμορφα έχει να κάνει με το πόσο καλοί είμαστε με τον εαυτό μας, με το πόσο ακούμε το σώμα μας και κάνουμε αυτό που ζητάει. Για παράδειγμα εγώ που είχα μάθει να γυμνάζομαι καθημερινά και πολλές ώρες, πρόσφατα λόγω ενός τραυματισμού χρειάστηκε να ακινητοποιηθώ. Τις πρώτες μέρες δυσκολεύτηκα καθώς είχα συνηθίσει να γυμνάζομαι έντονα καθημερινά. Όμως γρήγορα κατάλαβα ότι το σώμα μου έχει άλλες ανάγκες και ότι εγώ οφείλω να είμαι καλή μαζί του. Έτσι χαλάρωσα ψυχολογικά και περιορίστηκα σωματικά σε κάποιες ασκήσεις stretching. Όταν έγινα καλά άρχισα και πάλι να γυμνάζομαι γιατί σ’ αυτή την ηλικία που οι ορμόνες μας αλλάζουν, είναι σημαντικό να φτιάχνουμε όσο περισσότερη μυϊκή μάζα γίνεται”.

“Δυστυχώς εμείς οι γυναίκες υφιστάμεθα σε όλη μας τη ζωή την κοινωνική πίεση που μας θέλει να είμαστε ποθητές σε κάθε ηλικία. Όμως εγώ το έχω ξεπεράσει πια αυτό. Απ’ εδώ κι εμπρός το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι υγιής και να έχω τη σωματική δύναμη για να κάνω όλα όσα θέλω και όχι όσα απαιτούν οι άλλοι από μένα! Με δυο λόγια: Ακούω το σώμα μου και εστιάζω στη μεγάλη εικόνα σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία μου!”.