Παγωτό κανταΐφι

Παγωτό κανταΐφι

Ένα παγωτό που σε ταξιδεύει σε χώρες μαγικές και ονειρεμένες!

 

Για το κανταΐφι

½ πακέτο φύλλο κανταΐφι ξασμένο

100 γραμμ. Λευκά αμύγδαλα καβουρντισμένα και χόνδρο-κοπανισμένα

100γραμμ. Λειωμένο βούτυρο

 

Για το σιρόπι

1 φ.τ. Ζάχαρη

1 φ.τ. Νερό

1 ξυλάκι κανέλλας

 

Για το παγωτό

Βασικά υλικά που θα χρειαστούμε https://lifesharing.gr/2022/06/03/%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%89%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%86%ce%ad-%ce%bc%ce%b5-%cf%86%cf%81%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%86%cf%81%ce%ac%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%82/

https://lifesharing.gr/2022/06/03/%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%89%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%86%ce%ad-%ce%bc%ce%b5-%cf%86%cf%81%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%86%cf%81%ce%ac%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%82/

1 κρέμα γάλακτος 330ml 35% λιπαρά από το ψυγείο

2 κρέμες γάλακτος 200ml 35% λιπαρά από το ψυγείο

2 κάψουλες βανίλια

1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο

½ κ.γ. μαστίχα, κοπανισμένη με 1 κ.γ.  ζάχαρη κρυσταλλική

½ κ.γ. μαχλέπι

 

Διακόσμηση

Φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα

 

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160ο C.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη την κανέλλα και το βράζουμε για 3-5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Κόβουμε το φύλλο κανταΐφι της συσκευασίας, στα 2. Το πρώτο κομμάτι το βάζουμε στη κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουμε μια άλλη φορά και το δεύτερο το ξάνουμε καλά-καλά σε ένα ταψί 30Χ40 περίπου.
  4. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε απαλά, να πάνε παντού.
  5. Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με το λειωμένο βούτυρο, χωρίς να αγγίζουμε το φύλλο.
  6. Το φουρνίζουμε για 1 ώρα περίπου. Θέλουμε να ροδοκοκκινίσει και σε μερικά σημεία να φαίνεται ότι είναι παραψημένο. Δηλαδή να έχει πάρει καφέ χρώμα. (Όχι μαύρο).
  7. Το ξεφουρνίζουμε και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.

Ετοιμάζουμε το παγωτό. Σε ένα γουδί, κοπανάμε ½ κ.γ. μαστίχα,  1 κ.γ.  ζάχαρη κρυσταλλική και ½ κ.γ. μαχλέπι, μέχρι να γίνουν σκόνη.

  1. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πήξουν.
  2. Προσθέτουμε χτυπώντας, τις 2 κάψουλες βανίλια, το γάλα ζαχαρούχο και τη σκόνη από τα μυρωδικά μας. (Μαστίχα, ζάχαρη, μαχλέπι).
  3. Αδειάζουμε και απλώνουμε το μίγμα παγωτού, πάνω από το κανταΐφι και το πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει.

Σημ. Εάν η κατάψυξη δεν παίρνει το μέγεθος του ταψιού, κανένα πρόβλημα! Κόβουμε το κανταΐφι σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και το συναρμολογούμε σε μια μακρόστενη φόρμα, σαν μιλφέιγ. (Κανταΐφι-παγωτό-κανταΐφι-παγωτό-φιστίκια Αιγίνης).

 

Κλείστε τα μάτια και απολαύστε το!!!