Παγωτό Lemon pie (Λέμον πάι)

Παγωτό Lemon pie (Λέμον πάι)

Εάν σας αρέσει το γλυκόξινο και ιδιαίτερα  η Λέμον πάι, ιδού το τέλειο παγωτό!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμονιού

2 κρόκους αβγών

1 βανίλια

 

750γραμμ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. φουσκωτή, ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

 

1 φ.τ. ή και περισσότερο, σπασμένα έτοιμα μαρεγκάκια από το γειτονικό μας ζαχαροπλαστείο

1 φ.τ. ή και περισσότερο, σπασμένα μπισκότα της αρεσκείας μας

 

Πώς θα το φτιάξουμε:

 

  1. Χτυπάμε με το μπλεντεράκι μας τα πρώτα 5 υλικά της συνταγής μας.
  2. Μεταφέρουμε το πηχτό λεμονάτο μίγμα σε ένα μπολ.
  3. Στη συνέχεια, σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος και όταν αρχίζει να πήζει, πάντα χτυπώντας, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν σαντιγί που θα στέκεται.
  4. Προσθέτουμε στη σαντιγί, το μίγμα λεμονιού και τα αναμειγνύουμε απαλά-απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέτουμε στο μίγμα τα μαρεγκάκια, τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε απαλά-απαλά.
  6. Βάζουμε το μπολ στη κατάψυξη, σκεπασμένο με μεμβράνη, να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Το σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!