Ένα smoothie την ημέρα, το…κιλό το κάνει πέρα!

Ένα smoothie την ημέρα, το…κιλό το κάνει πέρα!

Υγιεινά, πλούσια σε γεύση αλλά και σε βιταμίνες, τα smoothies έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να γίνουν ο καλύτερός μας σύμμαχος στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

(Πριν επιχειρήσουμε οποιοδήποτε διατροφικό πρόγραμμα με σκοπό την απώλεια βάρους, θα πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε τον διατροφολόγο ή τον παθολόγο μας για να μας καθοδηγήσει σωστά και σύμφωνα με τις προσωπικές μας ανάγκες.)

​Αντικαθιστώντας ένα παραδοσιακό γεύμα της ημέρας το οποίο μπορεί να περιέχει από 500 έως 800 θερμίδες, με ένα smoothie ακόμα και των 30 θερμίδων, έχουμε κάνει κιόλας το πρώτο βήμα αλλαγής διατροφικής μας καθημερινότητας. Κι αυτό πιστέψτε με θα είναι η αφετηρία για να κατακτήσουμε τον στόχο μας!

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας και τις γευστικές μας προτιμήσεις , να τα ρίξουμε σε ένα blender και μαζί με δύο τρία βασικά συστατικά που πρέπει να αποτελούν τη βάση του μείγματός μας για καλύτερα αποτελέσματα , και να απολαύσουμε το πιο νόστιμο και υγιεινό γεύμα της ημέρας!

Τα μικρά μυστικά για top αποτελέσματα και υπέροχη γεύση

  1. Ξεκινάμε με το υγρό στοιχείο.

Γάλα με χαμηλά λιπαρά ή οποιοδήποτε γάλα μας ευχαριστεί όπως για παράδειγμα αμυγδάλου, σόγιας, βρόμης ή οπουδήποτε άλλου καρπού, κεφίρ αλλά ακόμα και τσάι είναι μέσα στις επιλογές μας

  1. Προσθέτουμε την πρωτεΐνη μας

‘Όλοι γνωρίζουμε πια το σημαντικό ρόλο που παίζουν στη ζωή μας οι πρωτεΐνες. Από τα βασικά δομικά στοιχεία του οργανισμού μας, βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του μεταβολισμού όσο και στην γρήγορη ανάπλαση των κυττάρων. Κι επειδή στην αγορά μπορούμε να βρούμε πια δεκάδες είδη πρωτεΐνης σε σκόνη, είναι καλύτερα το προϊόν αλλά και τη δοσολογία να μας την υποδείξει ο διατροφολόγος μας για να είμαστε πάντα ασφαλείς.

  1. Πάμε να προσθέσουμε φρέσκα ή ακόμα και κατεψυγμένα φρούτα!

Είναι προφανές ότι ζώντας στην Ελλάδα θα πρέπει να επιλέγουμε φρέσκα φρούτα και μάλιστα εποχικά. Παρ όλα αυτά δεν είναι απαγορευτικό αν προτιμούμε εξωτικές γεύσεις να επιλέξουμε από τα σούπερ μάρκετ το φρούτο της αρεσκείας μας με γνώμονα πάντα τόσο τα θρεπτικά του συστατικά όσο και τις… θερμίδες φυσικά!

4. Ναι στα λαχανικά!

Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να βάλουμε όποιο λαχανικό θέλουμε στο υπέροχο smoothie μας. Από τα απλά και ταπεινά αγγουράκια και καροτάκια μέχρι σέλινο, μαϊντανό  αλλά και ότι βάζει ο νους μας.  Άλλωστε στη αρχή είναι καλό να πειραματιστούμε με τις γεύσεις μας!

5. Ναι στην ένταση της γεύσης

Φυσικά και μπορούμε να προσθέσουμε μία τελευταία γευστική πινελιά στο υπέροχο μείγμα μας όπως για παράδειγμα εκχύλισμα βανίλιας, δυόσμο, μέντα, κανέλλα και όποιο άλλο μυρωδικό θα πιστεύαμε ότι θα ταίριαζε στη διάθεση αλλά και τον … ουρανίσκο μας και έτοιμο το smoothie μας!

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!