Mexican rolls – Ρολά Τορτίγιας Μεξικάνας
Posted on
April 4, 2022
in ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά που θα χρειαστούμε
700 γραμμ. Φιλέτο κοτόπουλο
1 δάφνη
Αλατακι-πιπεράκι
1 συσκευασία Taco spice Mix (Από το Super Market)
1 φ.τ. χυμό τομάτας
Για την ξινή κρέμα
1 ½ Συσκευασία Τυρί Philadelphia των 300γραμμ.
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την Guacamole
3 ώριμα avocado
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένη τομάτα
½ φ.τ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1-2 καυτερές πιπεριές χωρίς τα σπόρια τους
2 λειωμένες σκελίδες σκόρδου
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. κύμινο
8 Μεγάλες Τορτίγιες
Μεμβράνη
Πώς το φτιάχνουμε
Βράζουμε τα φιλέτα σε μια κατσαρόλα με νερό και δάφνη, λίγο αλατάκι και πιπέρι, μέχρι να ασπρίσουν μέχρι μέσα.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε την Guacamole. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι, τα κόβουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Τα λειώνουμε με το εργαλείο του πουρέ, ή με μπλέντερ. Προσθέτουμε στο μίγμα όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε ανακατεύοντας με την Taco Mix. Όταν η σκόνη το αγκαλιάσει, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Καλύπτουμε ένα δίσκο με μεμβράνη και τοποθετούμε την πρώτη τορτίγια. Απλώνουμε και αλείφουμε την τορτίγια σε 3 επίπεδα. Πρώτα, ξινή κρέμα, στη συνέχεια Guacamole και τέλος το κοτόπουλο.
- Κάνουμε ρολό την τορτίγια και την τυλίγουμε με την μεμβράνη και την σφίγγουμε σαν καραμέλα.
- Γεμίζουμε και τις υπόλοιπες τορτίγιες με τον ίδιο τρόπο και τις βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
- Την επομένη, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε τα ρολά σε φέτες και τα ακουμπάμε σε δίσκους, για να τις σερβίρουμε.