Mexican rolls – Ρολά Τορτίγιας Μεξικάνας

Mexican rolls – Ρολά Τορτίγιας Μεξικάνας

Υλικά που θα χρειαστούμε

700 γραμμ. Φιλέτο κοτόπουλο

1 δάφνη

Αλατακι-πιπεράκι

1 συσκευασία Taco spice Mix (Από το Super Market)

1 φ.τ. χυμό τομάτας

Για την ξινή κρέμα

1 ½ Συσκευασία Τυρί Philadelphia των 300γραμμ.

Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

 Για την Guacamole

3 ώριμα avocado

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

½ μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ψιλοκομμένη τομάτα

½ φ.τ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1-2 καυτερές πιπεριές χωρίς τα σπόρια τους

2 λειωμένες σκελίδες σκόρδου

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

½ κ.γ. κύμινο

 

8 Μεγάλες Τορτίγιες

Μεμβράνη

 

Πώς το φτιάχνουμε

 Βράζουμε τα φιλέτα σε μια κατσαρόλα με νερό και δάφνη, λίγο αλατάκι και πιπέρι, μέχρι να ασπρίσουν μέχρι μέσα.

  1. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Ετοιμάζουμε την Guacamole. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι, τα κόβουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Τα λειώνουμε με το εργαλείο του πουρέ, ή με μπλέντερ. Προσθέτουμε στο μίγμα όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε ανακατεύοντας με την Taco Mix. Όταν η σκόνη το αγκαλιάσει, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  5. Καλύπτουμε ένα δίσκο με μεμβράνη και τοποθετούμε την πρώτη τορτίγια. Απλώνουμε και αλείφουμε την τορτίγια σε 3 επίπεδα. Πρώτα, ξινή κρέμα, στη συνέχεια Guacamole και τέλος το κοτόπουλο.
  6. Κάνουμε ρολό την τορτίγια και την τυλίγουμε με την μεμβράνη και την σφίγγουμε σαν καραμέλα.
  7. Γεμίζουμε και τις υπόλοιπες τορτίγιες με τον ίδιο τρόπο και τις βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  8. Την επομένη, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε τα ρολά σε φέτες και τα ακουμπάμε σε δίσκους, για να τις σερβίρουμε.