Τηγανιτό κοτόπουλο ονειρεμένο!
Posted on
January 29, 2022
in ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα υλικά μας,
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομψές μερίδες, (12 τεμ.), ή φιλέτα μπούτια και στήθος σε κομμάτια… Εγώ προτιμώ το πρώτο .
1 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. Θυμάρι
1 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. Τσίλι σε σκόνη (Προαιρετικά)
2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
2 κ.γ. Κρεμμύδι σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
500ml Αριάνι (Ξινόγαλα από το Super Market)
4 αυγά
150 γραμμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμ. Corn-flour
2 κ.γ. Baking-Powder
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Χαρτί κουζίνας
Πώς το φτιάχνουμε
- Βάζουμε όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα βαθύ μπολ και τα πασπαλίζουμε με τα πρώτα 7 υλικά. (Στεγνά υλικά). Φοράμε τα γαντάκια μας και τα πασαλείβουμε καλά-καλά.
- Σε ένα 2ο μπολ, ρίχνουμε την Αριάνι, προσθέτουμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μπολ με το κοτόπουλο βυθισμένο στη μαρινάδα στο ψυγείο, για 4-8 ώρες.
- Αναμιγνύουμε σε ένα ταψάκι το αλεύρι με το Corn-flour και τη Baking-Powder.
- Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει.
- Παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλευρώνουμε, τα ξανα-βουτάμε στη μαρινάδα και τα ξανα-αλευρώνουμε. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, τα γυρίζουμε αρκετές φορές μέχρι να πάρουν αυτό το καταπληκτικό ροδοκόκκινο χρώμα και τα μεταφέρουμε στην πιατέλα μας που είναι στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα κοτόπουλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
Όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα, μεταφέρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε καθαρή πιατέλα και τα πάμε στο τραπέζι.