Σαλάτα υπέροχη με μαύρες φακές Beluga
Posted on
January 29, 2022
in ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά που θαχρειαστούμε
1 φ.τ. φακές Beluga
4 φ.τ. νερό
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών
½ -1 Κομμένο Άισμπεργκ, ή Γαλλική σαλάτα
1-2 Χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
1 φ.τ. Τοματάκια κομμένα στη μέση
½ αγγούρι ψιλοκομμένο (Προαιρετικά)
½ ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες
¼ φ.τ. Ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
Αλάτι – Πιπέρι
Για το dressing
2-3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 ½ κ.γ. Μηλόξιδο
1 ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
Προαιρετικά… Ψητό τυρί Ταλαγάνι, ή τριμμένη φέτα
Πώς το φτιάχνουμε
- Ξεπλένουμε τις φακές και στη συνέχεια τις βράζουμε σε 4 φ.τ. νερό και σκόνη λαχανικών, για 30 λεπτά περίπου. Τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε κάτω από το νερό της βρύσης για να σταματήσουμε τον βρασμό τους και τις αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
- Κόβουμε το άισμπεργκ, ή τη σαλάτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τομάτα και αγγούρι και τέλος τις φακές.
- Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα υλικά του dressing σε ένα βαζάκι με καπάκι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
- Σημ. Για extra γεύση μπορούμε τελευταία στιγμή πριν τη σερβίρουμε να ψήσουμε κομμάτια ταλαγάνι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα ακουμπήσουμε όπως είναι ζεστά πάνω στη σαλάτα, ή να θρυμματίσουμε φέτα και να χιονίσουμε τη σαλάτα. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το άισμπεργκ, ή τη σαλάτα, με baby σπανάκι.