NAI, μπορούμε να κάνουμε το 2022 μία υπέροχη χρονιά!

NAI, μπορούμε να κάνουμε το 2022 μία υπέροχη χρονιά!

Είναι η συγκεκριμένη στιγμή του χρόνου που όλοι μας, κάτω από κανονικές συνθήκες, συνηθίζουμε να ολοκληρώνουμε τους απολογισμούς μας και να ορίζουμε τους στόχους μας για την νέα χρονιά που ξεκινά.

Τούτη την στιγμή όμως αναρωτιέμαι αν έχουμε τη δύναμη και το κουράγιο να μπούμε στη διαδικασία. Τα τελευταία δύο χρόνια  οι ζωές μας, η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει ριζικά. Τα πάντα γύρω μας κινούνται και και βασίζονται σε αριθμούς , στατιστικές και ιατρικούς ορισμούς:  Rapid, pcr, phizer,moderna, μονοκλωνικά , Δέλτα, Όμικρον, μεταλλάξεις  κρούσματα και πάει λέγοντας.

Φόβος και ανησυχία. Ξυπνάμε το πρωί και η πρώτη μας σκέψη είναι να τσεκάρουμε αν “καταπίνουμε καλά” αν όσφρηση και γεύση ανταποκρίνονται στην πρώτη γουλιά καφέ , αν το κορμί μας ακολουθεί χωρίς μυϊκούς πόνους αν αισθανόμαστε ευδιάθετοι ή κουρασμένοι…  Κοντεύουμε, αν δεν έχουμε γίνει ακόμη, να καταλήξουμε σχεδόν… εμμονικοί.

Και έτσι ξαναέρχομαι στην πρώτη μου παράγραφο. Μπορούμε άραγε ακόμα να κάνουμε σχέδια για το μέλλον; Μπορούμε να ονειρευόμαστε ; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ένα τεράστιο Ν Α Ι.

Ναι, μπορούμε να ελπίζουμε

Ναι, μπορούμε να σκεπτόμαστε θετικά

Ναι, μπορούμε να οραματιζόμαστε τις επιθυμίες μας, πραγματοποιημένες.

Ναι, μπορούμε να σχεδιάζουμε το επόμενο βήμα στη δουλειά μας.

Ναι, μπορούμε να ερωτευόμαστε.

Ναι, μπορούμε να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη  και ίσως τώρα με μεγαλύτερη ένταση γιατί την έχουμε ανάγκη.

Ναι, μπορούμε να πάρουμε τις αποφάσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή μας.

Ναι, μπορούμε να δαμάσουμε τους φόβους μας.

Ναι, μπορούμε να πιστέψουμε στον εαυτό μας.

Ναι, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα γιατί η δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας και καλούμαστε κάθε τόσο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να την ανακαλύψουμε και να την αναδείξουμε είναι πιστέψτε με, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος αλλά σίγουρα αρχίζει και γίνεται κατηφορικός. Ας πιστέψουμε ότι τα “δύσκολα” περάσανε και  ας προσπαθήσουμε να δούμε πιο αισιόδοξα την επόμενη ημέρα.

Θεοί δεν είμαστε,  αλλά όπλα για να διαχειριστούμε καλύτερα τα δύσκολα όλοι έχουμε στη φαρέτρα μας.

Εύχομαι μέσα από τη ψυχή μου αυτή η χρονιά να φέρει στον κάθε ένα από εμάς ότι καλύτερο ! Όλοι οι δρόμοι να είναι καλοτάξιδοι και όλες οι θάλασσες γαλήνιες.

Ευτυχισμένη χρονιά,  ευτυχισμένο το 2022 .

Με αγάπη