108χρονη έλαβε για τα γενέθλιά της κάρτες από κάθε γωνιά της γης!

108χρονη έλαβε για τα γενέθλιά της κάρτες από κάθε γωνιά της γης!

Της Βίκυς Καλοφωτιά

 

Το μυστικό της για τη μακροζωία; Μα φυσικά, ένα ποτήρι σαμπάνια, το οποίο -όπως η ίδια ισχυρίζεται- δεν παραλείπει ποτέ να απολαμβάνει!

Ο λόγος για την Dorothy Flowers, μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Μεγάλη Βρετανία, η οποία έσβησε τα 108 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της και το γιόρτασε ανάμεσα σε γνωστούς, συγγενείς και φίλους, στο γηροκομείο όπου διαμένει και το οποίο της ετοίμασε μια μεγάλη έκπληξη.

Μια έκπληξη, που έκανε αυτά τα γενέθλια να είναι τόσο ξεχωριστά και να χαραχτούν ανεξίτηλα στη μνήμη της Dorothy. Ξεχωριστά, γιατί οι υπεύθυνοι του γηροκομείου που την φιλοξενεί, απηύθηναν έκκληση μέσω διαδικτύου, να σταλούν στην εορτάζουσα τόσες γενέθλιες κάρτες, όσες και τα χρόνια της! Ωστόσο, δεν μπορούσαν  με τίποτα να προβλέψουν ότι οι κάρτες θα ξεπερνούσαν κατά πολύ τον αριθμό 108.

Και έτσι, την μεγάλη ημέρα, άρχισαν να καταφθάνουν κάρτες… με το τσουβάλι, από ανθρώπους στην Ισπανία, το Λας Βέγκας, την Μπανγκόκ, την Αυστραλία και από όλο τον κόσμο, γεμίζοντας με χαρά την Dorothy, η οποία δεν έπαψε ούτε στιγμή να χαμογελά, καθώς στο τέλος της ημέρας πάνω στο κομοδίνο της και παντού ολόγυρα βρίσκονταν 650 κάρτες(!).

Τόσες πολλές ευχές ούτε στο όνειρό της δεν είχε φανταστεί ότι θα δεχόταν κάποτε η πρώην λογίστρια, που λατρεύει (εκτός από τη σαμπάνια) να παρακολουθεί ιπποδρομίες, να τρώει σοκολάτα και να κάνει παρέα με την ανιψιά της, την Judith Barrett, η οποία την επισκέπτεται καθημερινά και περνάει μαζί της αρκετές ώρες της ημέρας.

Μιλώντας για τις κάρτες που δέχτηκε η θεία της, η Judith ανέφερε:

«Είναι οι μικρές χειρονομίες, που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά! Ποτέ μας δεν είχαμε ονειρευτεί ότι θα έρχονταν για την Dorothy τόσες πολλές κάρτες! Μπορεί να μην είναι πια σε θέση να μιλήσει, ωστόσο το χαμόγελο στα χείλη της τα είπε όλα! Ήταν μια θαυμάσια έκπληξη και βοήθησε την θεία μου να νιώσει πολύ ξεχωριστή! Της έφτιαξε την ημέρα!».

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες από τα παιδικά της χρόνια και τη μετέπειτα ζωή της, βλέπει κανείς ένα πρόσωπο γεμάτο όρεξη για ζωή και θέληση για να την ζήσει στο έπακρο! Όπως ακριβώς και έκανε, αναζητώντας όμως πάντοτε το να περιστοιχίζεται από ανθρώπους που αγαπά και την αγαπούν.

«Ενώ είναι πολύ ανεξάρτητη, πάντοτε ήταν ακόμη πιο ευτυχισμένη όταν περιβαλλόταν από άλλους ανθρώπους, και αυτή τη φορά οι κάρτες την έκαναν να αισθανθεί πολύ αγαπητή!», συμπλήρωσε η ανιψιά της μιλώντας σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Χρόνια πολλά κι από εμάς! Και ας πιούμε κι ένα ποτηράκι σαμπάνια παραπάνω για να το γιορτάσουμε δεόντως!

Και πού ξέρετε; Αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να φτάσουμε κάποτε και τα χρόνια της Dorothy..!

Στην υγειά μας!