Φέρτε την άνοιξη στο σπίτι σας!

Φέρτε την άνοιξη στο σπίτι σας!

Η επιθυμία για ανανέωση του σπιτιού μας, μετά από τόσους μήνες κλεισούρας, είναι για όλους μας πιο επιτακτική από ποτέ!  Κι επειδή, για να την πραγματοποιήσουμε και να το ευχαριστηθούμε δεν φτάνει να πρασινίσουμε και να λουλουδίσουμε μπαλκόνια και βεράντες, λέμε να περάσουμε και στα ενδότερα!

Το σύνθημα μας είναι:  Γρήγορα, εύκολα, σχεδόν χωρίς έξοδα και με πολλή φαντασία!

Τι είναι η άνοιξη λοιπόν; Μια εποχή γεμάτη φως και χρώματα, κυρίως πράσινο, κίτρινο, και μωβ. Γεμάτη λουλούδια και πάντα πασχαλινή! Ιδού λοιπόν ο καμβάς μας για να δημιουργήσουμε την επιθυμητή ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι μας.

Τα λουλούδια σε πρώτο πλάνο!

 

Εκτός από το να γεμίσουμε όλα τα μικρά και μεγάλα βάζα που διαθέτουμε με λουλούδια και να τα τοποθετήσουμε παντού μέσα στο σπίτι, ακόμα και στο μπάνιο μας, κάνουμε επιδρομή σε ντουλάπια και συρτάρια και ξεθάβουμε ρούχα, σεντόνια τραπεζομάντηλα, sous plat και κάθε είδους αντικείμενο που έχει πάνω του λουλούδια. Φλυτζάνια, πιάτα, δίσκους, κουτιά, σημειωματάρια, μαξιλαράκια, καπέλα, τσάντες, κ.ά., και τα τοποθετούμε εδώ κι εκεί μέσα στο σπίτι, ώστε τα μάτια μας να… χορταίνουν με λουλούδια. Αν μάλιστα πιάνουν τα χέρια μας μπορούμε να προσθέσουμε μια ακόμα πιο έντονη λουλουδάτη πινελιά, τοποθετώντας σ’ έναν τοίχο του σπιτιού μια ταπετσαρία με λουλούδια. Όσοι δε από μας έχουν παιδιά μπορούν να τους ζητήσουν να ζωγραφίσουν λουλούδια και να τοποθετήσουν τις ζωγραφιές όλες μαζί σε έναν τοίχο. Οι πιο τολμηροί μπορούν να αφήσουν τα παιδιά να ζωγραφίσουν λουλούδια πάνω στον τοίχο.

Μια καταπράσινη γωνιά!

Συγκεντρώνουμε όλες τις μεγάλες γλάστρες που διαθέτουμε σε μια γωνία ώστε να γίνει πολύ έντονο το πράσινο χρώμα μέσα στον χώρο, και να τραβάει τα βλέμματα. Με τα μικρά γλαστράκια μπορούμε να «παίξουμε» με πολλούς τρόπους. Είτε να φτιάξουμε μια μικρή ραφιέρα σ’ έναν τοίχο και να τις τοποθετήσουμε εκεί όλες μαζί, ή να τις σκορπίσουμε σ’ ολόκληρο το σπίτι, πάνω στο γραφείο, σε τραπεζάκια, κομοδίνα, πλάι σε βιβλία, ή και να τις κρεμάσουμε από τα φωτιστικά οροφής, έτσι ώστε όπου και αν πέσει το μάτι μας, να βλέπουμε ένα γλαστράκι.

Προ- πασχαλινές πινελιές

Αυγά ζωγραφισμένα από τα χεράκια μας ή τα χεράκια των παιδιών μας, διακοσμητικές κοτούλες και λαγουδάκια – ή και ένα αληθινό λαγουδάκι – είναι σίγουρο ότι θα προσθέσουν στην ατμόσφαιρα του σπιτιού μας, ανοιξιάτικες και προ-πασχαλινές πινελιές.

Φως, ψάθα, διαφάνειες και ανοιχτόχρωμο ξύλο

Ανοίγουμε διάπλατα τα πατζούρια μας έτσι ώστε το σπίτι να γεμίζει φως όλη μέρα και για περισσότερο φως τις βραδινές ώρες ενισχύουμε τον φωτισμό του σπιτιού μας. Ξεθάβουμε όλα τα διαφανή αντικείμενα και τους καθρέφτες και τα τοποθετούμε εδώ κι εκεί μέσα στο σπίτι ώστε να αντανακλούν το φως. Και για περισσότερη άνοιξη βάζουμε σε πρώτο πλάνο διακοσμητικά αντικείμενα από ψάθα και ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Καλή άνοιξη!