Ρολό από κολοκυθάκια γεμισμένο με τυρί και κιμά
Posted on
March 26, 2021
in ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ένα εξαιρετικά γευστικό πιάτο με λειωμένο τυρί, ζουμερό κιμά και αρώματα!
Υλικά που θα χρειαστούμε
2 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Λάδι για λάδωμα
8 αυγά
Αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
3 φ.τ. τριμμένο τυρί cheddar, ή gouda
Λίγο λάδι
950 γραμμ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
2 κ.σ. πάστα ντομάτας
2 κ.σ. κέτσαπ
Πως το φτιάχνουμε
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο C στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω). Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου μας και τη λαδώνουμε.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να αποβάλουν μερικά από τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στη λαδόκολλα που έχουμε στο ταψί, σε μια στρώση.
- Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, τους προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε με το μιξεράκι χειρός να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα.
- Περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών τα κολοκυθάκια, μέχρι να καλυφθούν τελείως και τα φουρνίζουμε για 15 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και αλλάζουμε τη λειτουργία του φούρνου στον αέρα στους 180ο C.
- Σύρουμε τη λαδόκολλα με τα κολοκυθάκια με την ομελέτα έξω από το ταψί και την αφήνουμε στον πάγκο μας να κρυώσει λίγο.
- Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τον κιμά. Τον αφήνουμε να τσιγαριστεί ανακατεύοντας τον κατά διαστήματα μέχρι να πάρει χρώμα. Του προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, την πάστα ντομάτας, την κέτσαπ και το δεντρολίβανο. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ομελέτας με το τριμμένο τυρί, όπως κάνουμε στην πίτσα.
- Αδειάζουμε λίγο-λίγο τον κιμά, απλώνοντας τον με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας, πάνω σε όλη την επιφάνεια του τριμμένου τυριού.
- Με την βοήθεια της λαδόκολλας, τυλίγουμε όλη την παρασκευή μας σε ρολό και το φουρνίζουμε για 15 λεπτά στον αέρα.
- Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε το ρολό σε ένα δίσκο, το κόβουμε σε μεγάλες φέτες και το σερβίρουμε.
Πηγή: https://www.scrumdiddlyumptious.com/zucchini-beef-roll/