Vegan Τούρτα σοκολάτας με 2 διαφορετικά γεμίσματα!!

Vegan Τούρτα σοκολάτας με 2 διαφορετικά γεμίσματα!!

Λέμε Vegan… Και άλλοι είναι από άποψη, άλλοι το κοροϊδεύουν και άλλοι το ακολουθούν, για τη μόδα της εποχής. Η δική μου άποψη που δεν είμαι Vegan είναι, ότι είναι υγιεινό, νοστιμότατο και οικονομικό!!!

Για το «παντεσπάνι»

1 φ.τ. γάλα αμυγδάλου

1 κ.σ. μηλόξιδο

2 φ.τ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ¾ φ.τ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής

3/4 φλ.τσ. κακάο

1 κ.γ. αλάτι

½ φ.τ. καλαμποκέλαιο

2/3 φ.τ. σος μήλου χωρίς ζάχαρη

(2 φ.τ. καθαρισμένα μήλα κομμένα σε κυβάκια, ¼ φ.τ. νερό, 1 φετούλα λεμονιού. Τα βράζουμε για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν, αφαιρούμε το λεμόνι και τα περνάμε από το μπλέντερ).

1 κ.σ. υγρή βανίλια, ή 2 βανιλέτες

1 φ.τ. καυτό νερό

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

  • Κακάο Buttercream

1 φ.τ. κακάο

1 ½ φ.τ. μαργαρίνη (1 ½ Βιτάμ soft, ή Flora, κ.α.)

4-5 φ.τ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

2 κ.γ. υγρή βανίλια, ή βανιλέτα

¼ – ½ φ.τ. γάλα αμυγδάλου

  • Σοκολάτα Ganache

2 κονσέρβες 400ml Χ 2 παγωμένη κρέμα καρύδας, “Coconut cream” (Θα τις αφήσουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο)

4 σακουλάκια των 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε τσιπς

Πως φτιάχνουμε το «παντεσπάνι»

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο -180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε, ή καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλευρώνουμε, 2 στρογγυλά ταψάκια Φ22-Φ24 εκατοστά.
  2. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το γάλα αμυγδάλου με τη 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να αντιδράσουν… Να μισο-πήξουν-να κόψει το γάλα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη μπαίκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα αναμιγνύουμε.
  4. Προσθέτουμε το λάδι, τη σος μήλου, τη βανίλια και το μίγμα γάλα-ξύδι. Τα αναμιγνύουμε στη μεσαία ταχύτητα με το μιξεράκι χειρός.
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το καυτό νερό. Το μίγμα θα γίνει αρκετά αραιό, αλλά έτσι το θέλουμε.
  6. Το μοιράζουμε στα 2 ταψάκια και το φουρνίζουμε για 30-35 λεπτά. Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα το κέντρο τους, για να δούμε εάν βγαίνει καθαρή, που σημαίνει ότι ψηθήκανε. Εάν όχι, τα ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
  7. Τα ξεφουρνίζουμε, τα αφήνουμε 10 λεπτά μέσα στο ταψί και μετά τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα, ή σε 2 πιάτα και τα αφήνουμε εκεί, μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Πως φτιάχνουμε τη 1η γέμιση και επικάλυψη Buttercream

  1. Χτυπάμε με το μιξεράκι χειρός τη μαργαρίνη με το κακάο, μέχρι να αφρατέψουν
  2. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, το μισό γάλα και τη βανίλια. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια αφράτη «σαντιγί».
  4. Εάν το μίγμα είναι στεγνό και δεν φτάνει στην επιθυμητή υφή, προσθέτουμε από μια 1 κουταλιά της σούπας γάλα κάθε φορά χτυπώντας μέχρι να το φτάσουμε. Εάν συμβαίνει το αντίθετο, προσθέτουμε ζάχαρη άχνη.
  5. Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα, απλώνουμε μια ποσότητα κρέμας, ακουμπάμε το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτουμε με μια σπάτουλα όλη την επιφάνεια της τούρτας μας με την υπόλοιπη κρέμα.

Πως φτιάχνουμε τη 2η γέμιση και επικάλυψη Ganache

  1. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε πολλή-πολλή χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα τσιπς σοκολάτας και τα αφήνουμε να αργο-λειώνουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν λεία σοκολάτα. (Μπορούμε να τη λειώσουμε και με τη μέθοδο του μπαιν-μαρι). Αδειάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώνει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Βγάζουμε τις κονσέρβες της κρέμας καρύδας από το ψυγείο και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ. Τις χτυπάμε με το μιξεράκι μας μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε χτυπώντας τη λειωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν αφράτη μους σοκολάτας!
  3. Απλώνουμε και επικαλύπτουμε τη τούρτα με τη κρέμα, την κόβουμε και την σερβίρουμε.
  4. Τα 2 παντεσπάνια είναι αρκετά φουσκωτά, η σοκολάτα μας είναι αρκετή, οπότε αν θέλουμε, μπορούμε να τα κόψουμε οριζοντίως στη μέση και να δημιουργήσουμε μια τούρτα με 4 στρώσεις.