close

Σφολιατίνια «Τσιζκέικ» με φρέσκες φράουλες!

Η απόλυτη γεύση!!! Ένας αρωματικός αφρός που αργολειώνει στο στόμα σου!

Υλικά που θα χρειαστούμε

1 φύλλο σφολιάτας φρέσκο, ή καταψυγμένο

1 κρόκο με λίγο νεράκι

Ζάχαρη κρυσταλλική

400 γραμμ. Φράουλες μετρίου μεγέθους

2 κ.γ. ζάχαρη

200 γραμ. Philadelphia (1 συσκευασία)

½  φ.τ. Κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

Βανίλια

1-2 κ.σ. γάλα (Όσο πάρει)

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Πως το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου μας με λαδόκολλα.
  2. Πλένουμε τις φράουλες με άφθονο νερό. Τις μεταφέρουμε σε ένα τρυπητό. Αφαιρούμε τα φύλλα και τα κοτσανάκια. Τις πασπαλίζουμε με 2 κουταλάκια ζάχαρη, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να στραγγίζουν.
  3. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε πασπαλισμένο με αλεύρι πάγκο και την κόβουμε σε 6 ίδια κομμάτια.
  4. Μεταφέρουμε τα κομμάτια στο ταψί και τα χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι περιμετρικά 1 εκατοστό περίπου πριν από το τέλος γύρω-γύρω από τις πλευρές. Με ένα πιρούνι τρυπάμε διάσπαρτα εσωτερικά τα σφολιατάκια. Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε ελαφρώς το κρόκο με λίγο νεράκι και αλείφουμε με ένα πινελάκι τις σφολιάτες μας.
  5. Πασπαλίζουμε το τρυπημένο εσωτερικό μέρος τους με κρυσταλλική ζάχαρη και τα φουρνίζουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Εάν δούμε ότι φουσκώνουν εσωτερικά, ανοίγουμε το φούρνο και τα ξανατρυπάμε με το πιρούνι.

  1. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το Philadelphia με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αν δούμε ότι το μίγμα δεν είναι αφράτο σαν σαντιγί, προσθέτουμε 1 κ.σ. γάλα και ξαναχτυπάμε, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό σημείο.

Μεταφέρουμε τα σφολιατάκια σε μια πιατέλα. Απλώνουμε τη κρέμα, τα στολίζουμε με τις φράουλες και τα χιονίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.


INSTAGRAM FEED